Carnisseria en el ruble, que cau un 30% després del cop al Banc Central de Rússia

Els mercats han avaluat l'impacte de les sancions econòmiques a Rússia

Per

Bolsamania | 28 feb, 2022

Actualitzat : 10:16

El ruble rus s'ha desplomat al voltant d'un 29% enfront del dòlar aquest dilluns, fins a un mínim històric de 119,00 rubles per dòlar, ja que els mercats han avaluat l'impacte de les sancions econòmiques a Rússia, especialment contra el banc central, enmig d'una reacció creixent contra la invasió d'Ucraïna per part del Kremlin.

El ruble ha arribat a depreciar-se gairebé un 30% enfront del 'bitllet verd' en iniciar-se les operacions a l'estranger en horari asiàtic, enfront dels gairebé 84,00 per dòlar del dia anterior, segons dades de 'Factset'.

El banc central de Rússia ha confirmat dilluns que havia prohibit als seus agents de borsa fer ordres de venda d'estrangers, en l'intent de contenir les conseqüències del mercat financer. També ha dit que alliberaria 733.000 milions de rubles (8.780 milions de dòlars) en reserves bancàries locals per impulsar la liquiditat.

Entre les sancions internacionals destaca l'aïllament a Rússia del sistema financer internacional amb la seva exclusió del SWIFT. A més, s'evitarà "el desplegament de les reserves internacionals del Banc Central de Rússia", segons el comunicat conjunt de la Unió Europea (UE), els EUA, el Canadà i el Regne Unit d'aquest diumenge, que atresora aproximadament la meitat dels 570.000 milions de euros en reserva d'or i divises del govern de Putin, i per això la decisió constitueix un gran cop als seus plans d'ajuda a les entitats bancàries i al mercat de divises després de la invasió d'Ucraïna.

"Això demostrarà que la suposada protecció de l'economia russa contra les sancions és un mite. Els més de 600.000 milions de dòlars de reserves estrangeres de Rússia només són poderosos si Putin els pot utilitzar", va dir un alt funcionari del govern dels EUA en una trucada amb periodistes dissabte a la nit, segons cita CNBC.

"Congelarem la meitat de les reserves del Banc Central de Rússia, perquè estan en mans de països del G7. Però això té costos i hem d'estar disposats a pagar-los. Perquè si no paguem aquests costos ara, pagarem uns costos més alts després" , ha afegit l'Alt Representant de la UE per a Política Exterior, Josep Borrell.

Aquest diumenge, la institució es va comprometre a continuar aportant liquiditat als bancs i va assegurar que el sistema bancari rus "té prou capital i liquiditat per funcionar sense problemes en qualsevol situació". "Tots els fons dels clients als comptes estan garantits i estan disponibles en qualsevol moment", segons el banc central. "Les targetes bancàries de tots els bancs de Rússia també continuen funcionant amb normalitat", va afegir.

Últimas noticias