Tancament mixt d'Àsia, amb caigudes importants per a Hong Kong

Els valors tecnològics es desplomen

Per

Bolsamania | 23 mai, 2022

Les accions d'Àsia-Pacífic han deixat signe mixt aquest dilluns, ja que les preocupacions mundials continuen afectant els inversors.

Als mercats japonesos, el Nikkei 225 ha pujat un 0,7%, mentre que el Topix ha pujat un 0,74%.

L'S&P/ASX 200 australià ha lluitat per orientar-se i ha baixat un 0,02%. El país es troba de ple en un procés de canvi de govern després que el primer ministre australià, Scott Morrison, reconegués dissabte la seva derrota a les eleccions i l'opositor Partit Laborista es disposa a posar fi a gairebé una dècada de govern conservador, possiblement amb el suport d'independents que van fer campanya a favor de les polítiques més ecològiques.

Els resultats parcials mostren que, encara que els laboristes havien obtingut petits avenços, la coalició liberal-nacional de Morrison va ser castigada pels votants a Austràlia Occidental i als districtes urbans acomodats.

Els mercats de la Xina continental han baixat, amb l'índex Hang Seng de Hong Kong caient un 1,88% i l'índex Hang Seng Tech cedint un 3,13%. Bilibili ha baixat un 4,56% i les accions d'Alibaba a Hong Kong han caigut un 4,6%.

El Shanghai Composite ha cedit un 0,47% i el Shenzhen Component ha baixat un 0,71%.

El fabricant xinès de vehicles elèctrics Xpeng presentarà dilluns els resultats del primer trimestre. Les accions de l'empresa a Hong Kong han caigut gairebé un 9% als intercanvis asiàtics.

En altres mercats, el Kospi de Corea del Sud ha lluitat per la direcció i ha pujat un 0,08%, mentre que el Kosdaq ha pujat un 0,29%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha baixat un 0,42%.

Últimas noticias