Les exportacions xineses es disparen al maig per l'alleujament de les restriccions de la Covid

Les importacions han augmentat un 4,1% enfront de les expectatives d'un increment

Per

Bolsamania | 09 jun, 2022

Les exportacions xineses van augmentar un 16,9% al maig en comparació amb l'any anterior, segons ha informat dijous Reuters. Això ha superat les expectatives dels analistes en una enquesta de Reuters d'un augment del 8%. Els experts ho consideren un senyal encoratjador per a la segona economia mundial, ja que les fàbriques es van tornar a posar en marxa i els problemes logístics es van reduir després que les autoritats relaxessin algunes restriccions de COVID a Xangai.

Les importacions també van augmentar per primera vegada en tres mesos, fet que va suposar un alleugeriment per als responsables polítics xinesos, que intenten traçar un camí econòmic per sortir de la crisi de l'oferta que ha sacsejat el comerç mundial i els mercats financers als últims mesos. Han augmentat un 4,1% enfront de les expectatives d'un increment del 2%, segons Reuters.

Les dades oficials han mostrat que el rendiment diari dels contenidors al port de Xangai, que funcionava amb una capacitat molt reduïda a l'abril, va tornar al 95,3% del nivell normal a finals de maig.

L'activitat econòmica es va refredar bruscament a l'abril mentre el país s'enfrontava al pitjor brot de COVID-19 des del 2020. Les estrictes mesures de tancament, de vegades excessivament aplicades pels funcionaris locals, havien encallat les carreteres i els ports, deixant encallats els treballadors i tancat les fàbriques.

Per estabilitzar la situació en un any políticament delicat, el Consell d'Estat ha demanat als funcionaris locals que reactivin les cadenes de subministrament, restaurin el creixement econòmic i frenin la desocupació. Els principals fabricants d'automòbils han pogut augmentar la producció al maig i la capacitat de manipulació de mercaderies a ports i aeroports es torna a acostar al nivell anterior al tancament.

Últimas noticias