L'activitat de les fàbriques xineses millora al maig, però segueix en contracció

Es va situar al maig als 49,6 punts

Per

Bolsamania | 31 mai, 2022

L'índex oficial de gestors de compres del sector manufacturer de la Xina es va situar al maig als 49,6 punts, xifra que suposa una millora respecte a la lectura del mes d'abril, que va ser de 47,4 punts. El PMI oficial no manufacturer va pujar fins als 47,8 al maig, enfront dels 41,9 a l'abril. El consens era de 45,5.

La lectura del maig de l'activitat de les fàbriques xineses va estar per sobre del nivell de 48,6 esperat per una enquesta de Reuters, però encara per sota de la marca de 50 punts que separa el creixement de la contracció. Les lectures del PMI són seqüencials i representen una expansió o contracció intermensual.

"Els PMI de la Xina mai no serien tan dolents al maig com ho van ser a l'abril, ja que no es van endurir més les restriccions contra la Covid", comenten els experts de Pantheon Macroeconomics.

En canvi, “la qüestió era si mostrarien una economia que s'estava recuperant, o que seguia contraient-se, però de manera menys lenta. Vuit de les vint-i-sis previsions recollides per Bloomberg esperaven una lectura per sobre de 50 per al PMI manufacturer; una minoria considerable que advocava per una volta al creixement. Tot i això, les lectures per sota de 50 apunten a una nova caiguda, o caritativament, a un estancament en el cas de la indústria", indiquen.

Últimas noticias