La inflació dels productors i consumidors xinesos augmenta per sobre del previst al març

L'IPC, a màxims de tres mesos

Per

Bolsamania | 11 abr, 2022

Actualitzat : 10:20

La inflació a les fàbriques de la Xina es va alentir, però va créixer per damunt de les expectatives al març, segons van mostrar les dades oficials dilluns, mentre el país lluita amb les pressions de costos causades per la invasió de Rússia a Ucraïna i els persistents colls d'ampolla a la cadena de subministrament.

L'índex de preus al productor (IPP) va augmentar el 8,3% interanual, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONE), taxa que suposa una reducció del creixement del 8,8% registrat al febrer, però supera la previsió d'un augment del 7,9% realitzada per un sondeig de'Reuters.

Tot i que la pujada interanual de l'IPP va ser la més lenta des de l'abril del 2021, l'augment mensual de l'1,1% va ser el ritme més ràpid en cinc mesos.

L'índex de preus al consum (IPC) de la Xina va pujar un 1,5% interanual, el ritme més ràpid en tres mesos, després d'un augment del 0,9% al febrer i va superar la pujada de l'1,2% prevista en un sondeig de Reuters.

La segona economia del món es va veure sotmesa a pressions a la baixa al març, amb nous brots de Covid-19 i el descens de l'activitat als sectors manufacturer i de serveis.

Les autoritats han revelat polítiques de suport a l'economia, que inclouen una despesa fiscal més gran i reduccions de l'impost sobre la renda per a les petites empreses.

El gabinet xinès va prometre dimecres més mesures de suport al consum i la inversió.

Pel que fa a fa un any, els preus dels aliments van caure un 1,5%, davant un descens del 3,9% al febrer, taxa que va suposar una caiguda de 0,28 punts percentuals a l'IPC general.

Últimas noticias