Guanys a les principals places asiàtiques tot i la nova amenaça de guerra comercial amb la Xina

El Nikkei tanca en terreny positiu

Per

Bolsamania | 15 mar, 2018

Els índexs d'Àsia-Pacífic han avançat aquest dijous, aïllant-se de la nova tempesta desfermada pel president dels EUA, Donald Trump, que deu estar valorant imposar aranzels per valor de 60.000 milions de dòlars a les importacions xineses.

Segons la 'CNBC', Trump està considerant aplicar un dur paquet de mesures a la Xina. A més d'aranzels a determinats productes i restriccions a les inversions, també es podrien aplicar restriccions als visats de viatgers xinesos. L'agència Fitch considera que "és bastant probable que les tensions comercials entre la Xina i els EUA augmentin durant els propers mesos, però la situació hauria de deteriorar-se dramàticament per afectar les perspectives de creixement mundial a curt termini".

No obstant això, la simple por que la seva decisió es converteixi en un conflicte comercial amb la Xina "té els mercats globals en suspens i els inversors ja comencen a prendre postures defensives", explica Stephen Innes, analista d’Oanda. I a les divises, aquests fets es tradueixen en un auge del ien, que posa en joc el seu paper d'actiu refugi. Així, el 'bitllet verd' s'ha tornat a desplomar davant de la seva contrapart nipona fins a mínims de dues setmanes, als 105,78 iens.

No obstant això, el retrocés de la moneda nipona, que ha caigut més enllà del canvi als 106,00 iens, ha impulsat moderadament el Nikkei, que acaba la jornada amb un avanç del 0,12%. Els selectius de referència de Xangai i Shenzhen han acabat plans i a Hong Kong, el Hang Seng ha deixat una pujada del 0,34%.

També en verd tanca el Kospi de Corea del Sud, que afegeix un 0,25% i Tailàndia avança un 0,12%. Resultat mixt a les borses del Pacífic, amb l’ASX200 cedint un 0,24% i l’NZX50 que s'incrementa un 0,41%. Malàisia acaba en el vermell i es deixa un 0,25%, Singapur ho fa un 0,39% i Bombai, un 0,20%.

Últimas noticias