El Nikkei lidera els guanys a l'Àsia, que acaba en verd

Les borses xineses rivalitzen amb la nipona, i pugen un 1,25%, Xangai, i un 1,77%, Shenzhen

Per

Bolsamania | 26 feb, 2018

Les borses del continent asiàtic han seguit avançant en aquesta arrencada setmanal, a mesura que els mercats globals es recuperen de la caiguda de començaments de mes. El Nikkei encapçala els guanys, amb un auge de l’1,19%, tot i la fortalesa del ien.

L'índex de referència de la borsa nipona, havia arribat a avançar un 1,15%, des d'on ha cedit fins a un 0,8% durant la jornada, després que la moneda del país hagi avançat, impulsada per les declaracions del governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda. Durant la seva compareixença davant el parlament, ha reiterat que no hi ha un pla per una altra revisió exhaustiva dels esforços actuals del banc central i que continua enfocant-se en aconseguir que la inflació arribi al 2%.

Hores després, la moneda ha reculat un 0,2% de mitjana, contra tots els seus rivals, encara que, respecte al dòlar manté el seu ímpetu fins a un màxim de 106,50 iens. I les compres han tornat al Nikkei.

La resta de parquets acaben dilluns amb bon to, però tot i la fortalesa que mostren en aquest final de febrer, diversos índexs a la regió d'Àsia-Pacífic segueixen cotitzant a la baixa al voltant del 5% al ​​mes.

Les borses xineses rivalitzen amb la nipona, i pugen un 1,25%, Xangai, i un 1,77%, Shenzhen. A Hong Kong, el Hang Seng puja un 0,74%, el Kospi de Corea del Sud puja un 0,25%, Tailàndia ho fa un 0,8%, Singapur, un 0,7%. Malàisia tanca plana, Bombai puja un 0,94% i els índexs del Pacífic, australià i de Nova Zelanda avancen un 0,71% i un 0,47%.

Últimas noticias