El Nikkei, en màxims de 17 mesos després de la victòria de Macron

La majoria de parquets asiàtics celebren amb compres l'elecció del centrista a les presidencials franceses

Per

Bolsamania | 08 mai, 2017

L'índex tecnològic de la borsa del Japó, el Nikkei, ha assolit màxims de gairebé un any i mig, després de pujar un 2,31% després de la victòria del candidat centrista, Emmanuel Macron, a la segona volta de les eleccions presidencials franceses, davant la ultradretana, Marine Le Pen. La debilitat del ien, que s'ha devaluat a mínims d'un any contra l'euro, ha donat ales als valors nipons.

L'activitat ha tornat amb força al parquet japonès, després de la setmana anual de vacances i el seu principal índex ha escalat fins preus no vistos des de desembre de 2015. En altres llocs del món, el Kospi de Corea del Sud puja un 2,10% , mentre el verd també s'imposa a Austràlia i l’ASX200 ha remuntat un 0,59% a les caigudes de la setmana passada i avenços també a les borses de Malàisia, Singapur i Bombai d'un 0,12%, 0,19% i un 0,35% respectivament.

La majoria de parquets asiàtics celebren amb compres l'elecció del centrista a les presidencials franceses

El Hang Seng de Hong Kong s'hi afegeix un 0,50%, mentre a la Xina continental Xangai i Shenzhen acaben amb pèrdues d'un 0,77% i un 1,32%, respectivament, després que les dades de la balança comercial del mes d'abril hagin mostrat que les exportacions van caure al 14,3% el mes passat, davant el 16,8% esperat i al 22,3% del mes anterior.r.

En dòlars, les exportacions van augmentar un 8% en termes anuals, mentre les importacions van augmentar un 11,9%, les dues magnituds es van incrementar per sota del que esperava el consens de mercat, però, la caiguda a les importacions ha incidit en el dada global de la balança comercial del mes passat, que ha llançat un superàvit de més de 38.000 milions de dòlars.

Últimas noticias