Twitter i Facebook eliminen 359 comptes falsos "operats" pel PP

La direcció del partit polític ha negat la creació d'aquests perfils

Per

Europa Press | 20 set, 2019

El projecte posat en marxa per Twitter per eliminar els comptes falsos i reduir les notícies falses al seu portal ha portat aquesta empresa a tancar 259 comptes falsos que "operava" el Partit Popular (PP) i que utilitzava per potenciar el seu missatge en xarxes socials. Facebook ha tancat 100 comptes més (65 de Facebook i 35 d'Instagram).

Tal com informa Twitter, aquests comptes van estar actives durant "un període relativament curt" i es feien servir per "potenciar l'opinió pública a Espanya" de "manera artificial".

'GÈNOVA' RESPON

Després de conèixer la notícia, aquest divendres, no s'ha fet esperar la reacció de la direcció nacional del partit polític negant haver creat comptes falsos a Twitter. "El PP mai ha creat comptes falsos perquè considera que l'efectivitat real en les xarxes es materialitza amb els voluntaris reals i els seus propis comptes", han subratllat fonts de la cúpula del partit.

A més, el PP ha afegit que una altra qüestió és el que puguin fer usuaris a la xarxa que, sota la seva responsabilitat. "Interactuen amb els comptes del Partit Popular, com ho poden fer igualment amb els comptes d'altres formacions", han assenyalat.

SPAM I RETUITS PER ARRIBAR A MÉS GENT

"Consistien principalment en comptes falsos amb un comportament d''spam' o que feien 'retweet' per augmentar la interacció", explica la companyia.

A través d'un comunicat, Twitter recorda que va ser l'octubre de 2018 quan va impulsar una investigació independent a tot el món per detectar aquestes tàctiques a la seva plataforma. Tal com afirma, segons va anar avançant aquest projecte, ha anat incloent nous exemples d'aquesta manipulació.

De fet, Espanya no és l'únic país en què s'han tancat comptes 'spam'. Als Emirats Àrabs Units i Egipte, per exemple, també s'han tancat 267 comptes que estaven interconnectats en una operació d'informació multifacètica dirigida principalment contra Qatar i a altres adversaris com l'Iran.

MÉS DE MIL COMPTES TANCATS A L'EQUADOR I LA XINA

Així mateix, es van detectar sis comptes vinculades amb el sistema mediàtic estatal d'Aràbia Saudita, que dedicaven esforços coordinats per amplificar els missatges que eren beneficiosos per al règim.

A principis d'estiu, explica l'empresa, es van eliminar 1.019 comptes a Equador vinculats al partit polític Aliança PAIS, mentre que l'agost, es va identificar una xarxa de més de 200.000 comptes falsos basats en la República Popular de la Xina que intentaven sembrar la discòrdia sobre el moviment de protesta a Hong Kong.

"Al futur, continuarem millorant i perfeccionant el nostre enfocament per a la divulgació d'informació d'operacions afiliades als estats a la nostra plataforma", apunta Twitter.

Últimas noticias