Tusk a Puigdemont: "No anunciï res que faci impossible el diàleg"

El president del Consell Europeu s'ha referit així a una possible declaració unilateral d'independència

Per

Bolsamania | 10 oct, 2017

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha demanat al president del Govern català, Carles Puigdemont, poques hores abans de la seva compareixença al Parlament per aplicar les conclusions del referèndum del passat 1 d'octubre, que "respecti l'ordre constitucional i no anunciï una decisió que faci impossible el diàleg" en referència a una declaració unilateral d'independència. Segons la seva opinió, "la diversitat no hauria de portar a conflictes les conseqüències dels quals serien òbviament molt dolentes per a Catalunya, Espanya i tot Europa".

Donald Tusk, davant el ple del Comitè de Regions, reunit a Brussel·les, s'ha dirigit al president de la Generalitat abans del seu discurs. "Em dirigeixo a vostè no només com a president del Consell Europeu sinó com algú que creu fermament en el lema de la UE d''units en la diversitat', com a membre d'una minoria ètnica i un regionalista, com un home que sap el que se sent en ser colpejat per la porra de la policia. Com algú, en fi, que entén i sent els arguments de les dues parts", ha prosseguit l'exprimer ministre polonès.

Segons la seva opinió, "la diversitat no hauria de portar a conflictes les conseqüències dels quals serien òbviament molt dolentes per a Catalunya, Espanya i tot Europa”

També ha recordat que fa uns dies ja va demanar també al president del Govern, Mariano Rajoy, "que busqui una solució al problema sense recórrer a la força, perquè la força dels arguments sempre és millor que l'argument de la força".

Per això, ha llançat una súplica a les dues parts: "Fixem-nos en allò que ens uneix i no en el que ens divideix. Això és el que definirà el futur del nostre continent", ha conclòs el president del Consell Europeu.

Les paraules del president del Consell Europeu són una clara mostra de la preocupació que provoca a la Unió Europea el fet que un territori d'un estat membre pugui declarar-se independent de forma unilateral. Una cosa que podria succeir aquesta mateixa tarda.

Últimas noticias