Trump estudia ajornar l'acord amb la Xina fins després de les eleccions dels EUA

"No tenim una data límit i, si em preguntes, prefereixo esperar després de les eleccions", ha assegurat

Per

Bolsamania | 03 des, 2019

Actualitzat : 14:27

Donald Trump segueix jugant amb els temps. El president dels EUA deixa caure ara una de les tàctiques que els analistes ja esperaven: no tancarà un acord comercial amb la Xina fins després dels comicis electorals. Així, busca pressionar els votants que acudiran a les urnes el novembre de 2020.

"No tenim una data límit i, si em preguntes, prefereixo esperar després de celebrar les eleccions per segellar un pacte", ha reconegut Trump en declaracions recollides per la CNBC.

"M'agrada aquesta idea d'esperar fins a tancar un acord amb la Xina, ells volen tancar ara, però haurem de veure si és o no adequat", ha asseverat el president dels EUA. Washington i Pequín estan embolicats en la guerra comercial des d'inicis de 2018.

Des d'aleshores, les dues majors economies del món s'han imposat tarifes l'una a l'altra. La propera ronda d'aranzels entre ambdues entrarà en vigor el proper 15 de desembre.

Trump justifica la seva postura perquè la Xina "ha estat estafant els EUA durant molts, molts anys" i el país ha estat "mancat de lideratge". El president presumeix que l'economia del país s'està veient enfortida i, al mateix temps, la xinesa "està en el seu pitjor moment en 57 anys".

"EL MERCAT NO HO DESCOMPTA"

Neil Wilson reconeix que els mercats "simplement no descompten aquesta possibilitat". Les borses estan anticipant un acord comercial després de "setmanes de rumors i notícies positives". Ara, la dura realitat és que "un pacte pot no estar a prop ni de bon tros".

Últimas noticias