Trump diu que l'Acord de París està dissenyat per "matar" l'economia dels EUA

Durant la cimera de G20 ha assegurat que l'acord no ha estat creat per salvar el medi ambient

Per

Bolsamania | 23 nov, 2020

Actualitzat : 12:59

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat aquest diumenge durant l'últim dia de la cimera del G20 que l'Acord de París no ha estat creat per salvar el medi ambient, sinó per "matar" l'economia nord-americana.

"L'Acord de París no va ser dissenyat per salvar el medi ambient, va ser dissenyat per matar l'economia nord-americana. Em nego a lliurar milions de llocs de treball nord-americans i enviar milers de milions de dòlars als pitjors contaminadors i transgressors ambientals del món", ha asseverat Trump.

Durant l'última cimera del G20, la seu de la qual en aquesta ocasió ha estat l'Aràbia Saudita, Trump ha tornat a deixar caure per videoconferència des de la Casa Blanca, que aquest acord només beneficia als principals competidors dels Estats Units, com la Xina. Si bé, Trump va participar durant la sessió d'obertura de dissabte, als pocs minuts es va centrar en les seves xarxes socials, on va iniciar un nou enfilall de missatges denunciant el suposat frau electoral de què hauria estat víctima durant les presidencials. A les dues hores, va abandonar definitivament la reunió per anar a jugar a golf.

Al seu torn, i al marge de la cimera del G20, la Casa Blanca va difondre un vídeo sobre les polítiques mediambientals durant l'Administració Trump, informa la cadena CNN. En ell, Trump hi va assegurar que la qüestió ambiental sota el seu mandat ha estat "una obligació sagrada" i que ha estat el president dels Estats Units que més ha fet per la conservació dels parcs nacionals des de Theodore Roosevelt.

"Cada dia estem demostrant que podem protegir els nostres treballadors, crear nous llocs de treball i salvaguardar el medi ambient sense imposar mandats nocius i acords internacionals unilaterals als nostres ciutadans", ha expressat.

Trump s'ha burlat en reiterades ocasions d'aquest pacte, que planteja objectius nacionals de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Si bé, els Estats Units s'ha convertit en el primer país a desmarcar-se dels gairebé 200 signants de l'acord, el president electe, Joe Biden, ja va prometre durant la campanya electoral que revertiria la situació en cas que aconseguís arribar a la Casa Blanca.

Últimas noticias