Tres de cada quatre votants del PSOE deixaria governar Rajoy per a evitar unes terceres eleccions

El Comitè Federal dels socialistes va optar per dir 'no' a la investidura del líder popular, però els seus votants voldrien una altra cosa

Per

Bolsamania | 11 jul, 2016

Actualitzat : 11:05

El 74% dels votants del Partit Socialista creu que Pedro Sánchez hauria de deixar governar Mariano Rajoy, abstenint-se en la votació de la seva investidura i pactant una sèrie de reformes entre ambdues formacions, amb l'objectiu de poder evitar unes terceres eleccions, segons una enquesta de Metroscopia que publica El País. La majoria de socialistes permetria que el líder popular assolís el poder.

Just tot el contrari és el que s'ha decidit aquest cap de setmana al Comitè Federal del PSOE. Dissabte passat, Pedro Sánchez va tornar a recalcar que no donarà suport a un govern de Mariano Rajoy, mentre va defensar que el seu partit és la gran alternativa a la dreta espanyola i que si el PP aconsegueix formar executiu el seu partit farà una oposició forta. Per tant, el missatge del candidat socialista a la Moncloa s’allunyaria dels desitjos de tres quartes parts del seu electorat segons aquesta enquesta.

La immensa majoria dels espanyols creu que correspon governar al Partit Popular encara que no hagi tingut una majoria absoluta, i creu que ha d'impedir que hi hagi unes terceres eleccions deixant governar l'actual president del Govern en funcions si això ho evita. D'entre els votants d'altres partits polítics, els del PP opinen en un 95% que Sánchez hauria abstenir-se en una eventual investidura de Rajoy, opció triada pel 89% dels electors de Ciutadans i tan sols per la meitat (50%) dels d’Unidos Podemos.

No obstant això, gairebé la meitat (49%) dels enquestats que es reconeixen votants socialistes no creu que correspongui al PP governar. Això indica que hi hauria certa resignació en l'electorat del PSOE al fet que Rajoy governi, però que si no hi ha altre remei s’hauria de permetre formar un Executiu.

7 DE CADA 10 CREUEN QUE RAJOY S’HA D’APARTAR SI AIXÒ AJUDA A FORMAR GOVERN

Que la majoria dels espanyols creguique el PP ha de governar amb l'abstenció del PSOE per eludir els tercers comicis, no vol dir que aquests donin suport a Mariano Rajoy. I és que el 70% dels sondejats creuen que el candidat popular hauria de renunciar a ser president si així es pot facilitar la formació d'un Govern.

Per partits, aquesta opció la defensa només el 36% dels electors del PP, mentre que és majoritària entre votants del PSOE (86%), Unidos Podemos (81%) i Ciutadans (82%). De l'estudi també es dedueix que una immensa majoria dels ciutadans (89%) vol que els partits arribin a algun tipus d'acord per tal de no haver de tornar a les urnes una tercera vegada en poc més d'un any.

NI EL BREXIT NI LA ​​CONFLUÈNCIA D'ESQUERRES VA INFLUENCIAR EL VOT

En aquest sondeig també s'ha preguntat per la possibilitat que esdeveniments recents hagin pogut influir en la decisió de vot dels electors. Referent a això, un 14% ha reconegut que ha influenciat a l'hora de triar papereta el recent referèndum al Regne Unit per la sortida de la Unió Europea, el Brexit.

D'altra banda, tan sols el 9% dels votants diu que ha influenciat en el seu vot el fet que la confluència entre Podemos i Izquierda Unida pogués avançar el PSOE en les eleccions.

Últimas noticias