Shinzo Abe aconsegueix la reelecció al Japó amb un contundent victòria

Després d'aconseguir la "supermajoria" de dues terceres parts al Parlament japonès

Per

Bolsamania | 23 oct, 2017

Shinzo Abe va prendre la decisió d'avançar les eleccions i li ha sortit bé l'aposta. El primer ministre conservador ha vençut en les eleccions legislatives celebrades aquest diumenge al Japó. A falta del recompte de sis escons, la seva formació, el Partit Democràtic Liberal (PDL), i el seu partit aliat Nou Komeito tenen ja garantits 312 dels 465 escons, el 2014 els dos partits sumaven 325 escons.

Abe ha assegurat aquest diumenge que "farà tot el possible per aconseguir resultats positius" per al país, després d'aconseguir la "supermajoria" de dues terceres parts al Parlament japonès en les eleccions, de manera que podrà impulsar la reforma militarista de la Constitució a la qual aspira.

El primer ministre japonès ha indicat que accepta la victòria "humilment", i ha ressaltat que el fet que la seva formació hagi aconseguit una victòria clara "representa la visió de la gent que cal continuar les polítiques amb una plataforma política estable", assegura en declaracions a la cadena de televisió local NHK.

Abe ha avançat que iniciarà contactes amb la resta de partits polítics, fins i tot amb el Partit de l'Esperança de la governadora de Tòquio, Yuriko Koike, sense fer referència a una possible modificació de la Constitució. "Primer vull aprofundir el debat i aconseguir que la major quantitat de gent hi estigui d'acord. Això ha de ser la prioritat", ha tancat, tal com ha recollit l'agència britànica de notícies Reuters.

Una continuïtat a la seva aposta pel pacifisme. Tot apunta així al fet que Abe es presentarà l'any que ve a un tercer mandat al capdavant del PDL, un fet sense precedents en la història del partit. Així, podria mantenir-se al Govern fins el 2021 i convertir-se en el primer ministre que més temps estigui al poder, cosa que facilitarà el seu projecte de reforma de l'Article 9 de la Constitució que estableix el caràcter pacifista del Japó.

Últimas noticias