Fòrum Econòmic Mundial de Davos

Sánchez assegura que Espanya és l'alternativa a la dependència energètica de Rússia

Espanya representa el 37% de la capacitat total de regasificació de la Unió Europea

Per

Bolsamania | 24 mai, 2022

Espanya s'ha ofert com a resposta al problema energètic rus d'Europa. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha afirmat que tant el país com el sud d'Europa en general podrien donar resposta al dèficit de subministrament de gas procedent de Rússia, en un moment en què la regió busca redoblar les sancions contra Moscou, segons una entrevista de CNBC des del Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

Segons el parer del president, la regió tindrà "l'oportunitat" de "donar una resposta a aquesta dependència energètica de l'energia fòssil de Rússia", ha dit Sánchez. Així mateix, ha destacat que Espanya representa el 37% de la capacitat total de regasificació de la Unió Europea (UE), on el gas natural liquat es torna a convertir en el producte final del gas natural. També ha dit que la Península Ibèrica acull al voltant de la meitat de l'emmagatzematge de GNL de la UE.

Juntament amb Portugal, Espanya ha introduït un sostre temporal al preu del gas natural i el carbó, una mesura que la diferència de la major part de la resta de la UE. Segons Sánchez, el mercat energètic de la UE no està preparat per respondre a la crisi actual. "Això és només el principi d'una gran reflexió que hem d'afrontar a nivell europeu". Alhora, ha subratllat la necessitat d'augmentar les interconnexions entre la Península Ibèrica i la resta del mercat europeu.

Ha afegit que la guerra "ens ha donat una lliçó molt important i és que les energies renovables, l'hidrogen, l'eficiència energètica no només són un gran aliat perquè els països i les economies afrontin els esforços del canvi climàtic, sinó que en aquest escenari geopolític tan complex i tan incert ens proporcionaran també mitjans per augmentar la nostra resiliència i autonomia”.

OPTIMISME SOBRE L'ECONOMIA ESPANYOLA

D'altra banda, el president del Govern, que té previst intervenir doblement aquest dimarts al Fòrum Econòmic Mundial, ha defensat que els fonamentals de l'economia espanyola "són força forts".

D'aquesta manera, Sánchez ha recordat que les previsions de l'Executiu apunten a un creixement del PIB del 4,3% el 2022, mentre que ha destacat que l'evolució de l'ocupació "és força impressionant", amb més de 20 milions d'ocupats, una xifra que no s'aconseguia a Espanya des de fa anys.

"Les nostres previsions apunten a un dèficit inferior al 3% del PIB per al 2025 i un deute públic inferior al 110% del PIB", ha recordat per subratllar el compromís del Govern amb la consolidació fiscal i la transició cap a una economia verda a Espanya.

Últimas noticias