La UE i la Xina mantindran dues reunions d'alt nivell a les properes setmanes

Les trobades seguiran la infructuosa cimera celebrada a l'abril

Per

Bolsamania | 21 jun, 2022

La Unió Europea (UE) i la Xina tenen previstes dues reunions d'alt nivell durant les properes setmanes, segons informa Bloomberg. Les converses han d'abordar qüestions bilaterals reals i aportar beneficis tangibles, ha dit Nicolas Chapuis, ambaixador de la UE a la Xina.

Les dues parts mantindran un diàleg d'alt nivell sobre economia i sobre clima i medi ambient "durant les properes setmanes, amb sort", va declarar aquest dilluns a Pequín Nicolas Chapui a Bloomberg Television. "Continuem insistint en el compromís i en la solució dels problemes que es plantegen. Abordar les qüestions, no escombrar-les sota la catifa", va afirmar.

Les converses seguiran una cimera celebrada a l'abril que Josep Borrell, alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, va descriure com “un diàleg de sords”, ja que la Xina es va negar a discutir la guerra d'Ucraïna, els drets humans o altres temes de la relació. En aquell moment, la Xina va pressionar perquè es reprengués el diàleg econòmic i perquè les dues parts continuessin la seva cooperació en la lluita contra el canvi climàtic, segons Chapuis.

"Hem de parlar i trobar on podem resoldre els problemes. Per això necessitem tenir un relat compartit dels fets que de vegades falta avui dia", va afirmar l'ambaixador de la UE a la Xina. A més, "hem d'aportar als nostres electors -els nostres empresaris, els nostres estudiants, els nostres parlamentaris- proves que el compromís amb la Xina és productiu".

Últimas noticias