Johnson i Von der Leyen tornaran a intervenir en un Brexit 'al fil de la navalla"

La UE i el Regne Unit encara confien en arribar a un acord aquesta setmana per a una sortida ordenada el 31 de desembre

Per

Bolsamania | 07 des, 2020

Actualitzat : 14:57

La UE i el Regne Unit han tornat durant les últimes hores a la taula de negociacions per evitar un Brexit 'dur'. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha mantingut converses aquest diumenge amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i els dos mandataris tornaran a intercanviar impressions aquest dilluns, malgrat que segons indica 'Bloomberg, els dos blocs veuen dimecres com el dia 'D' del Brexit quan l'acord es publicarà.

En un comunicat conjunt posterior, els dos han suggerit que un Brexit 'tou' no serà possible fins que no s'arribi a un acord en tres fronts: pesca, competència lleial i una forma pactada de resoldre disputes en el futur.

"És l'última oportunitat", ha reconegut una font pròxima a l'assumpte a la CNBC. Una altra font alerta que les dues parts es troben ja "al fil de la navalla".

Des que el Regne Unit deixés la UE el 31 de gener, les negociacions entre els dos blocs per arribar a un acord ordenat abans del 31 de desembre s'han succeït fins al moment sense èxit. David Frost, negociador cap dels britànics, va assegurar a la premsa aquest diumenge en arribar a Brussel·les que estan treballant molt dur per arribar a una entesa.

Els experts avisen que, un Brexit 'dur', pot suposar el cop de gràcia per a economies com la britànica, que es veuran impactades negativament a llarg termini. Aquesta setmana comença precisament el calendari de vacunació contra la COVID-19 al Regne Unit, que la resta de països i, especialment la comunitat sanitària mundial, mirarà amb atenció.

Últimas noticias