L'ambaixada dels EUA a Bagdad sofreix un atac amb coets Katyusha

No s'ha informat de víctimes mortals

Per

Bolsamania | 27 gen, 2020

Cinc coets Katyusha van ser disparats aquest diumenge a la nit contra la Zona Verda fortificada de Bagdad, un dels quals va impactar directament en l'edifici de l'ambaixada estatunidenca, segons recull Bloomberg citant a fonts de les forces de seguretat iraquianes. No es va informar que hi hagués hagut víctimes, però es va comunicar que s'havien sentit sirenes per a posar-se a cobert en el lloc.

"Cinc coets Katyusha van impactar en la Zona Verda sense causar cap baixa", va dir el centre de comunicacions militars iraquiana en un comunicat. La Zona Verda és una àrea fortificada en la capital on es troben les oficines diplomàtiques i els edificis governamentals.

Almenys una persona va resultar ferida en l'ambaixada estatunidenca, va informar AFP citant a un funcionari iraquià.

El comandant en cap iraquià, el primer ministre interí Adil Abdul Mahdí, va emetre una declaració per separat poc després, condemnant l'acte de "agressió", assenyalant que els míssils van caure "dins del recinte de l'ambaixada estatunidenca".

El polític kurd i ex ministre de Relacions Exteriors i Finances de l'Iraq, Hoshyar Zebari, va afirmar en un tuit que "el restaurant o cantina de l'ambaixada va ser danyat i cremat" en l'atac.

"Aquest és un joc molt perillós de les faccions incontrolades del *PMF per a galvanitzar la tibant situació", va afegir, referint-se a les milícies Hashd al-Shaabi secundades per l'Iran, també anomenades Forces de Mobilització Popular (*PMF).

L'atac es produeix només sis dies després que tres míssils impactessin prop de l'ambaixada. Aquests atacs amb coets han estat *semi-regulars en els últims mesos enmig de les contínues tensions entre els Estats Units i l'Iran juntament amb els seus representants iraquians.

Últimas noticias