La Comissió Europea afirma la possible candidatura d'Ucraïna com a membre de la UE

Perquè sigui possible l'adhesió Ucraïna haurà d'adoptar una sèrie de canvis

Per

Bolsamania | 17 jun, 2022

Divendres la Comissió Europea ha exposat la idea que Ucraïna es converteixi en candidata a l'adhesió a la Unió Europea, encara que amb la condició que el país devastat per la guerra dugui a terme una sèrie d'importants reformes.

El dictamen de la Comissió, braç executiu de la UE, ha tingut lloc abans que se celebrin a Brussel·les debats d'alt nivell sobre la possible adhesió d'Ucraïna.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha afegit que Ucraïna hauria de ser acollida com a país candidat, terme jurídic que vol dir que una nació ha iniciat oficialment el camí de l'adhesió a la Unió Europea.

Amb una jaqueta groga i una camisa blava per representar els colors d'Ucraïna, von der Leyen ha exposat en una conferència de premsa que la Comissió tenia un missatge clar per a Kíev. "I és que sí, Ucraïna mereix l'acollida europea. Sí, Ucraïna ha de ser benvinguda com a país candidat".

"Això és en l'entesa que s'ha fet una bona feina, però també queda una feina important per fer", ha dit von der Leyen.

Ha afegit que tot el procés està "basat en els mèrits”. "Així que va segons les regles, i per tant el progrés depèn totalment d'Ucraïna. És Ucraïna que el té a les mans i què millor que donar forma al seu propi futur”, ha expressat.

Fins i tot amb el suport de la Comissió, és probable que passin anys abans que els Estats membres tinguin l'oportunitat d'aprovar l'adhesió de Kíev, sobretot perquè Ucraïna haurà d'aplicar reformes econòmiques i polítiques per complir les normes europees.

El president d'Ucraïna, Volodymyr Zelensky, ha acollit amb satisfacció la proposta de la UE de concedir l'estatus de candidat a Ucraïna i ha dit que ajudaria Kíiv a vèncer Rússia.

Últimas noticias