Iglesias veu 'complicada' una alternativa a Rajoy i creu que no hi haurà terceres eleccions

El líder de Podemos creu que, abans que hi hagi unes altres eleccions, Ciudadanos dirà 'sí' a Rajoy i el PSOE s'abstindrà

Per

Bolsamania | 28 jul, 2016

Actualitzat : 15:57

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, creu que la cerca d'una alternativa d'esquerres enfront de Mariano Rajoy és avui quelcom "molt complicat" a causa de les discrepàncies dins del PSOE i perquè l'aposta del Parlament per la via rupturista amb Espanya fa molt més difícil que Pedro Sánchez pugui arribar a acords amb els partits independentistes, que serien indispensables per a la formació d'aquesta alternativa.Rivera proposa al Rei un Govern entre PP, PSOE i C's amb un nou presidentRivera proposarà al Rei un Govern entre PP, PSOE i C's amb un nou president

El líder de la formació morada ha estat rebut aquest dijous en audiència pel Rei Felipe VI dins de la ronda de consultes amb vista a la designació d'un candidat a la investidura. Després d'aquesta reunió, Iglesias, en roda de premsa, s'ha mostrat convençut que, sota l'actual context, Rajoy acabés governant perquè Ciutadans i els socialistes es mouran per deixar-li pas abans que hi hagi terceres eleccions i sofrir una nova pèrdua de vots.

Llegiu també: En directo | Elecciones Generales 2016: Rajoy, sin el apoyo del PSOE y con la abstención de Ciudadanos...

Unidos Podemos ha reiterat al Cap de l'Estat la seva ferma oposició a la investidura de Mariano Rajoy i ha descartat qualsevol opció d'abstenció tècnica o de tots els partits que alguns han plantejat. També sospita que el president del PP, al no tenir suports ni de Ciutadans ni del PSOE, podria tornar a rebutjar la candidatura.

DESCARTA LA VÍA DE PACTO CON PSOE Y CIUDADANOS

Per Podemos, allò desitjable seria que el PSOE fes un pas per un Govern alternatiu d'esquerres

Per Podemos, allò desitjable seria que el PSOE fes el pas per a un Govern alternatiu d'esquerres, però admet que aquesta opció resulta avui més complicada que abans perquè els socialistes no semblen contemplar-la, perquè hi ha "moltes resistències internes" a parlar amb Podemos i perquè l'aposta secessionista de Junts pel Sí a Catalunya dificulta encara més arribar a algun acord amb ERC i CDC-PDC encara que sigui només per a la investidura. "Molts sectors del PSOE no ens volen veure ni en pintura", ha remarcat.

En aquest context de bloqueig, Iglesias calcula que, per evitar unes terceres eleccions, al final Ciutadans passés de l'abstenció al sí a Rajoy i així el PSOE tindrà l'"excusa" per poder abstenir-se i deixar governar en minoria al líder del PP. El líder de Podemos ha descartat, a més, un possible pacte entre PSOE, Ciutadans i la seva formació, al·legant que les bases de Podemos ja van votar en contra del pacte entre Rivera i Sánchez en les passades negociacions. "Tenim diferències programàtiques de calat", ha asseverat.

Llegiu més:

El Rei rep finalment al PP, PSOE, Podemos i Ciutadans i haurà de prendre una decisió

Rivera propone al Rey un Gobierno entre PP, PSOE y C's con un nuevo presidente

¿Un Gobierno de PSOE con Podemos y Ciudadanos? 450 políticos e intelectuales del país así lo piden

Rajoy le pedirá al Rey "un poquito más de tiempo", según Albiol

Iglesias cree que el PSOE se abstendrá en septiembre para investir a Rajoy

Últimas noticias