Els demòcrates presenten el seu segon 'impeachment' contra Trump

Es converteix així en el primer president de la història en ser sotmès a dos d'aquests processos

Per

Bolsamania | 11 gen, 2021

Els demòcrates han complert la seva amenaça. El partit ha presentat aquest dilluns la sol·licitud formal d'obertura de judici polític, conegut popularment com 'impeachment', contra el president sortint del país, Donald Trump. És la segona vegada que inicien aquest procediment, que en aquesta ocasió es basa en la "incitació a la insurrecció" de la qual acusen el republicà.

Després de perdre les eleccions, aquest 'impeachment' no té com a objectiu destituir Trump, que deixarà el despatx oval el proper 20 de gener, sinó impedir que ocupi càrrecs públics i es presenti a les eleccions del 2024.

David Cicilline, Ted Lieu i Jamie Raskin, tots ells membres de la Cambra de Representants dels demòcrates, han subscrit aquesta sol·licitud la moció de la qual ja ha estat recorreguda pels republicans. Malgrat tot, el procés ja ha quedat obert a efectes pràctics.

"El president Trump va posar en greu perill la seguretat dels Estats Units i les seves institucions de govern", assevera la resolució presentada pels demòcrates. "Va amenaçar la integritat del sistema democràtic, va interferir en la pacífica transició de poders i va posar en perill l'equilibri de poders de govern", prossegueix.

Trump es converteix així en el primer president dels EUA en ser sotmès a dos 'impeachment'. El primer d'ells va ser resolt al febrer de l'any 2020 amb l'absolució del republicà.

Últimas noticias