El PSOE es consolida com la força més votada i les dretes no sumen

Ciutadans es posiciona com el possible soci socialista, segons dues enquestes

Per

Bolsamania | 08 abr, 2019

L'inici de la campanya de les eleccions generals del 28 d'abril està a la volta de la cantonada i les enquestes repeteixen els mateixos resultats una i altra vegada: una victòria del PSOE i unes dretes que no sumen per repetir el pacte a l'andalusa i formar govern. A més, la caiguda de Podem i l'auge de Ciutadans perfila el partit d'Albert Rivera com el millor posicionat per donar suport a Pedro Sánchez a la Moncloa.

Aquest dilluns, dos nous sondejos, d'El Periódico i ABC presenten resultats molt similars: els socialistes es farien amb la victòria amb una forquilla de 128 a 132 escons, segons els primers i de fins a 139 diputats, els segons, amb més del 30% dels votants, indiquen els segons. Mentre que Podem s'enfonsaria fins als 30 parlamentaris i Ciutadans pujaria fins als 50. La reedició de l'anomenat Pacte del Abrazo de Rivera i Sánchez de 2016 aconseguiria la majoria absoluta de 176 escons.

D'altra banda, el PP s'enfonsa fins a un màxim de 87 escons, segons El Periódico, i de 90, segons ABC i Vox debutaria al Congrés amb fins a 23 parlamentaris i un mínim de 16, llancen de mitjana dos diaris. ERC s'alçaria amb entre 13 i 15 diputats i Junts per Catalunya es desploma també fins als 4-5 parlamentaris, cosa que fa molt difícil que es reediti el pacte de la moció de censura.

Últimas noticias