El president de la UD Las Palmas detingut en arribar a l'aeroport de Gran Canària

Miguel Ángel Ramirez era buscat per les autoritats després de no comparèixer als jutjats el passat 19 d'abril

Per

Europa Press | 25 abr, 2018

Agents de la Policia Nacional de l'aeroport de Gran Canària han detingut el president de la UD Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez, en arribar a l'illa després d'aterrar en un vol privat, procedent de Miami (Estats Units). La detenció es produeix després que el Jutjat d'Instrucció Número 6 de Las Palmas dictés un acte de recerca, captura, detenció i immediata presentació als jutjats de Ramírez en el marc d'un procediment que té obert per un presumpte delicte contra la Seguretat Social i després de no comparèixer, per trobar-se a Miami (Estats Units), a la crida judicial que tenia per al dijous, 19 d'abril, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Canàries (TSJC).

Miguel Ángel Ramírez, després de ser detingut per agents de la Policia Nacional minuts abans de les vuit del matí, passarà a disposició judicial.

Pel que fa als fonaments de drets que justificaven la seva recerca i captura, recull la interlocutòria, que en no acudir el querellat, al·legant l'itinerari de viatges aeris 'Las Palmas-Madrid-Miami', i volta, es considera que "no queda acreditada la causa que justifiqui la seva incompareixença", matisant que els bitllets van ser comprats el 21 de març per viatjar el 24 del mateix mes, amb arribada a Gran Canària per al 5 d'abril.

No obstant això, exposa que Ramírez "no va fer ús d'aquests bitllets", que li hagués permès comparèixer a la data que se li tenia fixada; per, posteriorment, adquirir un bitllet per volar des de Miami, amb arribada prevista a Gran Canària el 25 d'abril, com així ha estat. Tot això atenent a la documentació aportada per l'advocat de Ramírez.

Segons el titular del jutjat, aquests fets motiven una "conducta obstativa, contumaç i rebel amb el consegüent menyspreu a la citació judicial", que es va cursar el 13 de març, del qual tenia coneixement i "va decidir marxar a l'estranger".

Últimas noticias