Donald Trump destitueix el secretari d'Estat, Rex Tillerson

El lloc de Tillerson serà ocupat pel director de la CIA, Mike Pompeo

Per

Bolsamania | 13 mar, 2018

Actualitzat : 15:24

La Casa Blanca viu un nou canvi de cromos. Donald Trump ha tornat a fer seva la cèlebre frase que pronunciava al programa El aprendiz "estàs acomiadat". En aquesta ocasió ha estat Rex Tillerson a qui ha costat la seva ocupació. El fins ara secretari d'Estat serà substituït pel director de la CIA Mike Pompeo.

"M'enorgulleix nominar el director de l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA), Mike Pompeo, per ser el nostre nou Secretari d'Estat", va dir Trump en un comunicat fet públic durant aquest dimarts. "Mike es va graduar primer a la seva classe a West Point, va servir amb distinció a l'exèrcit dels EUA i es va graduar amb honors a la Facultat de Dret de Harvard. Després va passar a servir a la Cambra de Representants amb una trajectòria de treballar a l'altre costat del passadís".

Si es confirma la nominació de Gina Hapsel a la CIA, seria la primera dona a dirigir l'agència d'espionatge

El joc de fitxes també farà que Gina Hapsel, la sotsdirectora de la CIA, ocupi el màxim lloc a l'organització, convertint-se en la primera dona a dirigir l'agència d'espionatge, si se’n confirma la nominació. Trump també ha elogiat la carreta de Hapsel assegurant que "Mike i Gina han treballat junts durant més d'un any i han desenvolupat un gran respecte mutu".

Sobre Tillerson, Trump ha agraït el seu servei al país i afirma que "s'ha aconseguit molt durant els últims catorze mesos i desitjo el millor a ell i la seva família". El president dels EUA va arribar a assegurar que considerava "massa estable" en el seu pensament Tillerson. La decisió del canvi en aquest moment arriba mentre l'administració es prepara per a les converses amb Corea del Nord que tindran com a gran acte la reunió entre el líder nord-coreà Kim Jong-un i Donald Trump durant el mes de maig.

L'elecció de Tillerson al desembre de 2016 com a Secretari d'Estat va suscitar elogis a Àsia, però no obstant això en alguns països bàltics va despertar reticències. Diversos països veien amb reticència la posició de l'expresident d'Exxon Mobil als negocis i la seva falta d'experiència diplomàtica.

Últimas noticias