Catalunya ampliarà el confinament municipal i tancament de comerços els caps de setmana

Les actuals restriccions seguiran vigents fins al 25 de gener

Per

Bolsamania | 14 gen, 2021

Actualitzat : 11:39

La Generalitat prorrogarà set dies les restriccions actuals, fins al dilluns 25 de gener, segons ha avançat TV3. Les mesures adoptades el passat 7 de gener per contenir l'avanç de la pandèmia a la regió inclouen el confinament municipal cada dia de la setmana o el tancament dels comerços no essencials el cap de setmana així com de centres comercials de més de 400 metres quadrats.

Es donaran a conèixer més detalls durant la roda de premsa prevista per aquest migdia posterior a la reunió del Procicat. Així, no s'esperen canvis per a la restauració i la cultura, amb horaris ajustats a dues franges en el cas dels bars i restaurants. L'esport també seguirà restringit únicament a aquells que puguin realitzar-se a l'aire lliure i les activitats extraescolars romandran tancades a excepció d'aquelles que es realitzin junts amb el grup bombolla.

Les dades de Catalunya indiquen que s'engrandeix la tercera onada de virus mentre s'accelera el ritme de vacunacions: el risc de rebrot ha pujat fins a 657 punts, 18 més que dimarts i un nivell semblant al qual hi havia el 18 d'octubre, en ple ascens de la segona onada.

Entre el 3 i el 9 de gener han mort a Catalunya 365 persones per la Covid, una xifra que no es veia des de mitjans de novembre. El total de víctimes mortals és ara de 17.725, segons les dades de Salut. Els contagis notificats durant les últimes 24 hores pugen fins a gairebé 5.000, i els hospitalitzats són 2.501, 56 més que dimarts, dels quals 493 són a les UCI, 16 més que el dia anterior.

Últimas noticias