Augmenten les possibilitats d'un Govern populista a Itàlia: el 'Moviment 5 Estrelles' i la 'Lliga Nord' acosten postures

Luigi Di Maio i Matteo Salvini estan parlant per designar els portaveus al nou Parlament...

Per

Bolsamania | 21 mar, 2018

Les converses entre els líders dels partits populistes italians (Lliga Nord i Moviment 5 Estrelles), que estan tenint lloc per nomenar els portaveus al nou Parlament, podrien donar com a resultat un pacte de Govern entre les dues formacions, segons han assenyalat fonts dels dos partits a Bloomberg.

Mentre Luigi Di Maio, del Moviment 5 Estrelles, i Matteo Salvini, de la Lliga Nord, desxifren com assignar els llocs clau a la cambra baixa i al Senat, les possibilitats d'un acord de Govern entre les dues formacions estan començant a augmentar, segons han assenyalat membres dels dos partits que han assistit a aquestes converses.

Un membre de la Lliga Nord va dir que el soci de Salvini en la coalició de centredreta, Silvio Berlusconi, podria accedir a una aliança amb el Moviment 5 Estrelles malgrat els seus recels inicials. El diari 'La Repubblica' informa aquest dimecres que Berlusconi li ha dit a Salvini que no descarta governar amb el grup 'anti-establishment'. Per la seva banda, un membre del Moviment 5 Estrelles ha precisat que un hipotètic acord encara és complicat a causa de les diferències entre les dues parts.

El que és un fet és que el Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord han 'enterrat la destral de guerra' després d'un resultat electoral que els ha resultat molt favorable i que ha suposat un augment considerable de suports per als dos. Si bé, només estarien al començament d'un llarg camí per arribar a un possible acord de Govern. El procés de nomenament dels portaveus, que començarà divendres, serà el primer senyal d'equilibri de poder després d'un resultat electoral en absolut concloent.

"El Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord són els nous jugadors principals en la política italiana i aquestes negociacions sobre els portaveus ho demostren", ha dit Giovanni Orsina, professor de la Universitat de Luiss a Roma a Bloomberg. "Es van enfrontar durant la campanya i ara estan parlant directament, l’'estira i arronsa' està començant. Però de cap manera es pot suposar que sigui automàtic que arribin a un acord de Govern. El que ara està en joc és diferent", ha afegit.

Últimas noticias