Aragonès avança les eleccions de Catalunya el 12 de maig després del rebuig als pressupostos

Vox, Ciutadans, PP i els comuns han tombat els comptes autonòmics

Per

Bolsamania | 13 mar, 2024

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha decidit avançar les eleccions autonòmiques al proper 12 de maig, després del revés als pressupostos de la comunitat, que han estat rebutjats amb els vots en contra de Vox, Ciutadans, PP i els comuns.

D'aquesta manera, els pressupostos autonòmics han estat rebutjats al Parlament català amb un resultat de 68 vots a favor i 67 en contra, després d'unes últimes jornades de negociacions intenses entre els grups amb què l'Executiu autonòmic ha intentat salvar els comptes fins al darrer instant.

"Avui els grups que han impossibilitat que el pressupost continués el tràmit al Parlament han dit 'no' a 1.000 milions d'euros per combatre la sequera, han dit 'no' a acabar amb retallades laborals, han dit 'no' a 1.400 milions més per a la salut", ha destacat Aragonès.

A més, ha assegurat que ha decidit avançar els comicis "per no dependre de la irresponsabilitat dels que posen davant del país els interessos de partit".

La principal esperança d'Aragonès per tirar endavant els pressupostos passava per convèncer els integrants d'En Comú Podem, encara que aquests s'han mantingut al 'no' en no veure satisfetes les seves pretensions de frenar el projecte del megacasino Hard Rock a Tarragona.

"Uns pressupostos amb 0 ambició. ERC no només ha estat incapaç de plantar-se davant del PSC amb el Hard Rock, sinó que també ens ha presentat uns pressupostos que no responen a les necessitats i reptes del país", ha destacat la formació a la xarxa social X, abans Twitter.

D'aquesta manera, el president autonòmic ha seguit la recomanació que aquest matí li ha llançat l'integrant de Junts, Albert Batet.

"No poden allargar aquesta agonia. O hi ha una proposta clara i sòlida o li correspon convocar eleccions", ha assegurat Batet abans de conèixer l'avançament electoral.

Últimas noticias