Alemanya extradirà Puigdemont a Espanya només per malversació

No ho farà per presumpta rebel·lió

Per

Europa Press | 12 jul, 2018

L'Audiència territorial de Schleswig-Holstein ha decidit avui extradir l'expresident català i líder independentista, Carles Puigdemont, a Espanya per un presumpte delicte de malversació de fons públics. No obstant, ha rebutjat el càrrec de rebel·lió.

L'extradició només es farà efectiva si ho aprova la Fiscalia General alemanya. El tribunal, a més, ha resolt que Puigdemont, que resideix actualment a Alemanya, segueixi en llibertat.

Quim Torra, l'actual president de la Generalitat, ha expressat a Twitter que aquesta decisió li sembla "una gran notícia" perquè "demostra, de nou, els enganys i mentides d'una causa judicial que mai va haver d'haver iniciat".

Amb aquesta decisió, els jutges compleixen amb la petició de la Fiscalia General regional, encara que només en part. El Ministeri Públic, seguint l'euroordre dictada pel Tribunal Suprem espanyol, havia sol·licitat a principis de juny per segona vegada tant el reingrés a la presó del polític separatista com la seva extradició a Espanya.

El pas donat aquest dijous dona un gir en l'estratègia seguida fins ara per la Justícia alemanya, que en un primer moment es va mostrar poc procliu a accedir als desitjos del magistrat espanyol Pablo Llarena.

Puigdemont va ser detingut el 25 de març en una àrea de servei del nord d'Alemanya en virtut d'una ordre d'arrest europea emesa dos dies abans pel Tribunal Suprem espanyol.

Després de passar 12 dies a la presó, els màxims jutges regionals van resoldre deixar el polític sobiranista en llibertat sota fiança a l'espera que es prengués una decisió sobre la seva possible entrega a Espanya. Des de llavors, Puigdemont va viure a Berlín i posteriorment va traslladar la seva residència a la regió de Schleswig-Holstein a l'espera de la decisió judicial que espera que es produeixi durant els propers dies.

Últimas noticias