Rolls Royce torna a mínims de 2004 a l'espera del salvavides de 2.000 milions

"És una cosa que hagués hagut de fer fa molt temps", lamenta l'analista Neil Wilson sobre aquest tema

Per

Bolsamania | 01 oct, 2020

Rolls Royce s'enfonsa un 6% fins a mínims de 2004. La fabricant britànica es ressent en el parquet després d'anunciar que planeja recaptar 2.000 milions de lliures entre els seus accionistes per fer front a la crisi del coronavirus i apuntalar els seus comptes.

A canvi, Rolls Royce ofereix als seus inversors 'rights issue', és a dir, títols a preus reduïts que, en paraules de l'analista Neil Wilson, "és una cosa que hagués hagut de fer fa molt temps".

Wilson assenyala que la britànica es veu llastrada per un deute que supera els 3.000 milions de lliures i venç l'any vinent. Tenint en compte la seva rellevància estratègica per al Govern de Boris Johnson, la companyia també comptarà amb 1.000 milions de lliures addicionals procedeixes de l'UK Export Finance.

En el que va d'any, Rolls Royce es deixa un 82% i, el llançament d'aquests 'rights issue' coincideix amb "un període d'especial feblesa" de les seves accions. Wilson postil·la que la pandèmia "ha creat una tempesta perfecta per a les aerolínies que, al seu torn, ha deixat la britànica en el fang".

Jenny Owen, d'AJ Bell, recorda que l'empresa "porta anys tenint grans problemes amb els motors Trent 1000 i el virus ha estat el tret de gràcia". A més, reconeix que "els inversors que prenguin part en l'emissió de bons i accions de la companyia han de tenir una fe considerable en la recuperació del sector de l'aviació".

Últimas noticias