Reyes Maroto lluita per Nissan i descarta converses amb altres fabricants

Durant la seva compareixença després del Consell de Ministres d'aquest dimarts

Per

Europa Press | 26 mai, 2020

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha indicat que Nissan "té futur a Espanya", per la qual cosa ha subratllat que el Govern treballa juntament amb la direcció de la companyia japonesa en un pla d'inversions per garantir la viabilitat de les seves plantes situades en territori nacional. Al seu torn, ha descartat que s'estigui parlant amb altres fabricants perquè ocupin el seu lloc al nostre país.

Així ho ha assenyalat Maroto a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres després de ser preguntada sobre la situació de la planta de Nissan a Barcelona, després dels rumors que asseguren que l'empresa tancarà aquesta factoria.

En aquest sentit, la titular d'Indústria ha assenyalat que l'Executiu ha posat damunt de la taula una sèrie de mesures i un pla d'inversions per a les plantes que Nissan té a Espanya per garantir-ne la viabilitat i l'ocupació. "Estem treballant per reforçar aquest pla d'inversions, perquè el futur de les plantes de Nissan a Espanya estigui garantit i creiem que definitivament podem donar tranquil·litat als treballadors", ha reivindicat Maroto.

Ha recordat que el tancament de la seva planta de la Zona Franca de Barcelona tindria un tancament econòmic, que aquest mateix dilluns el secretari general d'Indústria i Pime, Raül Blanco, va xifrar en uns 1.000 milions d'euros només en costos laborals i contractuals, mentre que una nova línia de producte per a Nissan suposaria una inversió d'uns 300 milions.

Nissan presentarà aquest dijous el seu nou pla de reestructuració, en el qual previsiblement es resoldrà la incògnita sobre què passarà amb la seva factoria de Barcelona, després de diversos rumors que apunten a un tancament d'aquesta planta, amb el trasllat de la producció a fàbriques de Renault.

La crisi provocada pel brot de coronavirus ha afectat greument la majoria dels fabricants automobilístics i especialment Nissan, que revelarà aquesta setmana el seu pla de reorganització per fer front a aquesta situació, i en el qual s'espera que s'inclogui una reducció del 20% de la seva capacitat productiva a Europa fins al 2023.

Entre les possibles fàbriques de la companyia que podrien tancar podria trobar-se la seva planta de Barcelona, després que el 14 de maig el diari japonès 'Nikkei' publiqués que Nissan tenia previst deixar de produir a les seves instal·lacions de la ciutat comtal. Una decisió que afectaria 3.000 treballadors directes i 20.000 ocupacions indirectes.

Des del 4 de maig, els treballadors de la companyia automobilística a Barcelona fan vaga indefinida fins que la direcció de la marca "aclareixi" el futur immediat de les instal·lacions.

Últimas noticias