La guerra a Ucraïna interromprà les vendes mundials d'automòbils, diu S&P

"Les conseqüències probablement seran més pronunciades per a la regió europea", asseguren

Per

Bolsamania | 23 mar, 2022

Actualitzat : 14:26

La guerra a Ucraïna interromprà les vendes mundials d'automòbils, segons un informe elaborat per S&P Global Ratings en què s'explica que la intensificació de les interrupcions del subministrament global a causa del conflicte probablement conduirà a una disminució en les vendes globals de vehicles lleugers aquest any.

L'agència de qualificació preveu ara que les vendes globals disminuiran fins a un 2% el 2022 enfront de l'any passat, en comparació amb les expectatives anteriors d'un augment de les vendes d'entre el 4% i el 6% per al present exercici.

"Les conseqüències probablement seran més pronunciades per a la regió europea i es podrien estendre bé a altres mercats en cas d'un conflicte prolongat", afirma Vittoria Ferraris, analista de crèdit d'S&P Global Ratings, que afegeix que, "en particular, la interrupció de peces automotrius crítiques de la regió, incleont-hi la fabricació d'arnesos de cables a Ucraïna, la possible escassetat de materials com el pal·ladi i els augments de preus de l'acer, el coure, l'alumini i el níquel plantegen riscos clau per a la indústria per al 2022".

La guerra també podria tenir implicacions materials per al mercat europeu a causa de la seva dependència externa de primeres matèries, gas i petroli. "No només està desencadenant becs sense precedents en els preus de les matèries primeres i l'energia, sinó que generarà una incertesa perllongada sobre com executarà la Comissió Europea la seva estratègia Repower EU per posar fi a la dependència d'Europa del gas rus", apunta.

"En aquestes condicions de mercat dominades per problemes de subministrament, veiem algunes implicacions creditícies a curt termini per als productors i proveïdors d´automòbils a nivell mundial", afirma Ferraris.

Per ara, no esperen que una pressió més gran sobre els preus afecti l'electrificació contínua de la flota mundial de vehicles lleugers, que està impulsada per la regulació. "Esperem que les vendes de vehicles elèctrics continuïn accelerant-se aquest any per assolir el 15% o 20% de la flota mundial per al 2025".

Últimas noticias