Wall Street torna a les caigudes després del ral·li alcista de les dues darreres jornades

Els índexs novaiorquesos han recuperat un 5% en dues sessions

Per

Bolsamania | 05 oct, 2022

Wall Street obre la sessió de dimecres amb pèrdues de l'1% després del ral·li alcista de les dues últimes jornades, que ha permès als índexs novaiorquesos recuperar més del 5% en dues sessions, després de tancar el mes de setembre amb una gran caiguda i mínims de 2020.

La relaxació en els rendiments dels bons a nivell global, davant de la previsió que l'enduriment monetari dels bancs centrals pot estar a punt d'acabar, és la raó fonamental per explicar aquest rebot.

Això ha permès que el rendiment del bo nord-americà a 10 anys hagi baixat fins al 3,7% des del 4% que va arribar a superar la setmana passada, cosa que ha donat un respir als actius més castigats durant les últimes setmanes, com les accions.

REBOT TÈCNIC FINS A 3.900 PUNTS?

Tot i això, els analistes tècnics consideren que el ral·li s'ha produït, perquè els índexs novaiorquesos han tocat zones de suport molt rellevant, cosa que ha provocat una recuperació de les borses. Així que, de moment, tot encaixa en un rebot tècnic dins d'un mercat baixista, que ha provocat un tancament de posicions curtes i està servint per alleujar l'extrema sobrevenda.

La gran pregunta que es fan els inversors és fins on pot arribar aquest ral·li. I la resposta apareix als 3.900 punts de l'S&P 500, la resistència més important a curt termini que hauria de superar l'índex per començar a pensar que el pitjor ha passat, cosa que avui sembla prematura.

EMPRESES, ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Twitter continua sent protagonista després que Elon Musk reactivés aquest dimarts la seva oferta de compra sobre la xarxa social.

Aquest dimecres, els inversors estaran pendents de dues referències. Seran importants el PMI i l'ISM serveis del setembre, així com la dada d'ocupació ADP. Segons la consultora, els EUA van crear 208.000 llocs de treball a l'agost, 8.000 més dels esperats pel consens.

“Hi ha senyals que la gent torna al mercat de treball. Estem en un període de transició durant el qual continuarem veient un augment constant de l'ocupació. La demanda dels empresaris continua sent sòlida i l'oferta de treballadors està millorant... ara com ara”, ha indicat Nela Richardson, economista en cap d'ADP.

Per divendres, la dada més rellevant serà l'Informe d'Ocupació als Estats Units, també del setembre, que marcarà el rumb del tancament setmanal.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,8% (87,22 dòlars) i el cru Brent avança un 0,98% (92,66 dòlars), mentre el mercat descompta una retallada de producció per part de l'OPEP+ de fins a 2 milions de barrils diaris.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 1% (0,9883 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,6% (1.720 dòlars) i el bitcoin cedeix un 0,85% ($19.978).

Últimas noticias