Wall Street rebota amb força després de les pèrdues de les darreres jornades

Els inversors segueixen pendents de la guerra a Ucraïna i les seves conseqüències

Per

Bolsamania | 09 mar, 2022

Wall Street rebota amb força a prop del 2% després de les pèrdues de les dues darreres jornades, que han acostat l'S&P 500 de nou a zones de suport molt rellevants per anàlisi tècnica. La volatilitat continua sent molt elevada a causa de la incertesa generada per la guerra a Ucraïna, amb moviments intradia extrems a tots els índexs.

L'S&P 500 "pot atacar el suport que té en els mínims de febrer als 4.114 punts en qualsevol moment", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Si volem tenir algun tipus d'esperança al principal mercat del món, necessitem que els mínims de febrer aguantin", afegeix aquest expert.

Al front bèl·lic, "les forces russes van continuar concentrant-se als afores de l'est, nord-oest i oest de Kíiv per a un assalt a la capital a les properes 24 a 96 hores", afirma l'ISW (Institute for the Study of War).

A més, el ministre d'Exteriors ucraïnès, Dimitro Kuleba, es reunirà aquest dijous amb els seus homòlegs rus (Sergei Lavrov) i turc aquest dijous a Turquia, a la trobada diplomàtica a més alt nivell des que va començar la invasió.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en espanyol).

POR DE L'ESTAMFLACIÓ

Els inversors temen que la guerra a Ucraïna provoqui un escenari d'estanflació, amb menys creixement econòmic i més inflació, just en un moment en què la Reserva Federal (Fed) té les mans lligades per donar suport a l'economia, ja que els preus ja estan disparats als EUA per la pandèmia de Covid-19.

Sobre la possibilitat de comprar als rebots com l'actual, els experts de Credit Suisse consideren que "és el moment de ser defensius" perquè els mercats "estan subestimant l'impacte de la guerra".

El petroli West Texas cau un 5% (117,34 dòlars) mentre el barril Brent es deixa el mateix (121,56 dòlars), després que els EUA hagin prohibit les importacions de petroli i gas rus, un moviment que també realitzarà el Regne Unit de manera gradual.

Per la seva banda, la Unió Europea té les mans lligades en aquest tema, a causa de la seva alta dependència del subministrament rus, tant al gas com al cru. En aquest sentit, Moscou ha dit que prendrà mesures contra els Estats Units, però ha garantit el subministrament a Europa. El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha dit que “Rússia seguirà sent un garant de la seguretat energètica”.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 1,28% (1,1039 dòlars) després de marcar mínims des del maig del 2020. Per la seva banda, el bitcoin es dispara un 9,34% (42.178 dòlars) davant la sospita que està sent utilitzat per Rússia com una via per esquivar les sancions econòmiques.

En altres mercats, l'unça d'or, un altre dels actius preferits dels inversors, redueix l'avenç dels últims dies i cau un 2,37% (1.994 dòlars); mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,90%.

Últimas noticias