Wall Street puja lleugerament mentre espera l'aprovació del pla d'infraestructures

El mercat es manté en mode estiuenc i amb un baix volum de contractació

Per

Bolsamania | 10 ago, 2021

Actualitzat : 15:57

Wall Street registra lleus guanys, amb el Dow Jones i l'S & P 500 en zona de màxims, a l'espera de conèixer dimecres les dades sobre IPC de juliol als Estats Units. Amb molts operadors de vacances, s'espera que les properes sessions siguin de transició i poc volum, típicament estiuenques.

"Probablement la inèrcia es mantindrà alcista durant una setmana marcada per reduïts volums de contractació i potser una mica de volatilitat", argumenten els analistes de Bankinter. "El fons de mercat és bo i això és l'important. Es veu impulsat per la reactivació econòmica, el suport dels bancs centrals i els resultats empresarials", afegeixen.

La seva conclusió és que "tot això ha propiciat diversos màxims històrics en els índexs, que es combinen amb múltiples de valoració encara atractius en termes relatius als bons. La renda variable és la protagonista i aquest estiu està sent una bona mostra d'això".

Els inversors també estan pendents de l'aprovació al Congrés el pla d'infraestructures que promou l'Administració Biden, i que està valorat en 1 bilió de dòlars.

A l'agenda macroeconòmica de la setmana, destaca la publicació dimecres de l'índex de preus al consum (IPC) corresponent al mes de juliol, i dijous l'índex de preus a la producció (IPP) del mateix mes.

En altres referències destacades pels propers dies, dijous es publicaran les dades d'atur setmanal i finalment divendres coneixerem l'índex de sentiment de consumidor de la Universitat de Michigan d'agost.

A nivell empresarial, AMC, una de les conegudes com a 'accions meme', puja amb ganes, un 7%, després de presentar uns resultats una mica millors del que es preveia, amb pèrdues de 0,71 dòlars per títol. A més, la companyia ha anunciat que acceptarà el bictoin com a forma de pagament als cinemes a finals d'any.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2%, fins als 67,82 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,03% i es canvia a 1,1733 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,5%, fins als 1.736 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,317%. Finalment, el bitcoin baixa un 0,7%, fins als 45.840 dòlars.

Últimas noticias