Wall Street puja a la primera sessió d'agost pendent de les dades d'ocupació

Els inversors també presten atenció a l'evolució de la pandèmia de coronavirus

Per

Bolsamania | 02 ago, 2021

Actualitzat : 15:47

Wall Street puja durant la primera sessió borsària del mes d'agost, després de completar un mes de juliol positiu, que ha permès als índexs novaiorquesos mantenir-se a prop dels seus màxims històrics, amb l'S&P 500 fins arribar als sis mesos consecutius a l'alça. Precisament l'índex de referència està molt a prop dels seus màxims històrics, al costat de Dow Jones. Els inversors centren la seva atenció en l'evolució de la pandèmia del coronavirus, a causa del repunt de contagis de la variant lelta; i en les dades d'ocupació que es publicaran divendres que ve als Estats Units.

Serà molt rellevant l'informe oficial d'ocupació de juliol als EUA, ja que constitueix la variable clau en la funció de reacció de la Reserva Federal (Fed) per a la normalització de la seva política monetària", assenyalen els analistes de Renta 4.

"El consens espera una creació neta d'926.000 llocs de treball (enfront dels 850.000 al juny), per baixar la taxa d'atur fins al 5,7% (5,9% anterior), xifres que considerem necessàries durant diversos mesos abans de veure començar el tapering", afegeixen.

Sobre l'evolució de la pandèmia del coronavirus, el nombre de contagis segueix en augment en gairebé tothom, tant a Àsia com a Europa i els EUA. No obstant això, no s'espera que augmentin les restriccions a causa que gran part de la població ja està vacunada.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Square, l'empresa de solucions de pagament creada pel també cofundador de Twitter, Jack Dorsey, ha comprat l'australiana Afterpay per 29.000 milions de dòlars, que seran abonats íntegrament en accions.

Així mateix, Zoom cau més d'un 3% després d'haver arribat a un acord per pagar 85 milions de dòlars per infringir la protecció de dades dels seus usuaris en compartir informació amb altres plataformes que permetia als hackers entrar a les videotrucades i sabotejar-les, mostrant missatges racistes i, fins i tot, pornografia.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,5%, fins als 72,78 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,16% i es canvia als 1,1890 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,3%, fins als 1.811 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,23%. Finalment, el bitcoin baixa un 3,7%, fins als 39.736 dòlars.

Últimas noticias