Wall Street estén el seu rebot impulsat per la tranquil·litat al mercat de bons

El sector tecnològic intenta recuperar el terreny perdut durant les últimes setmanes

Per

Bolsamania | 25 mai, 2021

Wall Street s'estén el ral·li registrat aquest dilluns gràcies a la tranquil·litat al mercat de bons, que ha permès un rebot destacat del sector tecnològic. Encara que els guanys són molt moderats i van perdent força a mesura que avança la jornada.

"Tot sembla indicar que, després de diverses setmanes durant les quals la por de la inflació ha estat condicionant el comportament per mal dels mercats financers nord-americans, els inversors han aparcat el tema de moment", assenyalen des de Link Securities.

En la seva opinió, les constants intervencions per part dels membres de la Fed més proclius a mantenir les actuals polítiques ultra laxes, restant importància a la inflació, han calat finalment a l'ànim de l'mercat.

A nivell econòmic, una de les dades rellevants als EUA ha estat la publicació de l'índex de confiança dels consumidors de maig, molt seguit pels inversors, ja que és un bon indicador avançat del consum privat.

Aquest índex ha baixat al maig fins a 117,2 des de 117,5 a abrirl, i s'ha col·locat per sota del 119,2 esperat. Això mostra que l'evolució de la confiança de les famílies no és tan bo com esperava el mercat.

"La confiança dels consumidors en les condicions actuals seguirà millorant notablement, probablement impulsada per l'auge de la reobertura de l'activitat econòmica. No obstant això, els consumidors es van tornar una mica menys optimistes sobre les perspectives econòmiques per als propers sis mesos", destaquen des de Capital Economics.

Un altre factor negatiu que s'ha conegut ha estat l'índex de preus d'habitatge Case Shiller, que ha registrat una pujada interanual fins al març del 13,3%, per sobre de l'11,7% anticipat pel consens. La pujada de març és la major des de desembre de 2005 i també és una de les majors en els 30 anys d'història de l'índex.

A nivell empresarial, Moderna ha anunciat que la seva vacuna contra la Covid-19 és eficaç en adolescents de 12 a 17 anys i demanarà la seva aprovació als EUA a principis de juny.

A l'escena geopolítica, la Casa Blanca ha anunciat que Joe Biden es reunirà amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, el proper 16 de juny a Ginebra, Suïssa. "Els líders discutiran tota la gamma de qüestions urgents, mentre busquen restaurar la previsibilitat i l'estabilitat de la relació entre els Estats Units i Rússia", ha assenyalat la secretària de premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki, en un breu comunicat.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,8%, fins als 65,55 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,3% i es canvia a 1,2254 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,59% i l'unça d'or cau un 0,1%, fins als 1.883 dòlars. Finalment, el bitcoin cau un 2%, fins als 37.960 dòlars.

Últimas noticias