Wall Street es desperta amb nous màxims: Nasdaq continua intractable als 14.000 punts

Twitter puja amb força després de publicar els seus resultats trimestrals

Per

Bolsamania | 10 feb, 2021

Wall Street es desperta amb suaus compres mentre el Nasdaq continua intractable en màxims històrics, per sobre dels 14.000 punts. La fortalesa de l'índex tecnològic és tan destacada que sembla que res pot amenaçar la seva tendència alcista de llarg termini.

No obstant això, a curt termini, després de revalorar-se més del 8% des de principis d'any (acumula una pujada del 47% durant els últims dotze mesos), els analistes de Citi consideren que hi pot haver una recollida de beneficis per part de les 'mans fortesl del mercat.

Segons la seva valoració, quan l'S&P 500 arribi als 4.000 punts i el Nasdaq toqui els 14.000, es produirà una "recollida de beneficis" que provocarà un 'retrocés temporal' d'aquests índexs cap a les seves zones de suport.

Actualment, l'S&P 500 cotitza a nivells de 3.910 punts, després de marcar un màxim històric aquesta setmana als 3.915. Una correcció de l'índex el podria portar tranquil·lament cap als mínims de gener, als 3.700 punts. Per la seva banda, el mínim de finals de gener al Nasdaq es troba als 13.000 punts.

A nivell empresarial, Twitter es dispara un 16% després de presentar ingressos rècord i guanyar al quart trimestre 1.290 milions de dòlars, un 28% més que durant el mateix període de l'any anterior. Pel que fa al còmput de l'any, els ingressos van pujar fins als 3.720 milions, un 7% més.

I a l'escena econòmica, la dada més important és l'IPC de gener, en un moment en què alguns analistes temen un repunt de la inflació. Les dades de el Departament de Treball mostren una lleu pujada al gener del 0,3%, fins a l'1,4% interanual, xifra en línia amb el previst.

La Reserva Federal ja ha dit que tolerarà un repunt transitori dels preus, però en qualsevol cas és un assumpte que suscita atenció entre els inversors.

"Avui podrem escoltar Jerome Powell, president del banc central, al Club Econòmic de Nova York (20h) on considerem que reiterarà la seva política monetària àmpliament expansiva", afirmen els experts de Renta 4.

Per anàlisi tècnica, l'índex de semiconductors de Filadèlfia, que agrupa els fabricants de xips i està considerat "el cor de Nasdaq", segons explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, "no pot ser més alcista, perquè es troba en pujada lliure i, des dels mínims de març de 2020, el pitjor moment de la pandèmia per als mercats, acumula una revaloració del 150%".

En altres mercats, el cru West Texas puja un 0,5%, fins als 58,68 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,2123 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,17%.

Últimas noticias