Wall Street deixa les caigudes i torna al verd després de la petició de Yellen de més estímuls

La secretària del Tresor considera que la pujada de la inflació és un risc controlable

Per

Bolsamania | 19 feb, 2021

Actualitzat : 16:30

Wall Street deixa enrere les caigudes de dijous i es desperta amb un suau rebot després de la petició de Janet Yellen de més estímuls econòmics per combatre els efectes negatius de la pandèmia. Després de la lleugera recollida de beneficis dels últims dies, les paraules de la secretària del Tresor han agradat als inversors.

"Creiem que és molt important tenir un gran pla que abordi el dolor que això ha causat: 15 milions de nord-americans endarrerits en el pagament del lloguer, 24 milions d'adults i 12 milions de nens que no tenen prou per menjar, petites empreses que fracassen...", ha assenyalat Yellen en una entrevista amb CNBC.

"Crec que el preu de fer molt poc és molt més alt que el preu de fer alguna cosa gran. Creiem que els beneficis superaran amb escreix els costos a llarg termini", ha afegit

Sobre el repunt de la inflació a causa de massa estímuls, el principal temor del mercat ara mateix, ha explicat que "la inflació ha estat molt baixa durant més d'una dècada, i se sap que és un risc, però és un risc que la Reserva federal i altres tenen eines per abordar".

Les paraules de Yellen es produeixen mentre els analistes anticipen un gran creixement a partir del segon trimestre, i mentre una onada de fred polar assola els Estats Units i ha provocat una gran crisi energètica a Texas, que inclou també problemes en el proveïment d'aigua.

A més, la campanya de vacunació segueix el seu curs i l'economia va reobrint cada vegada més als Estats Units, tot i l'impacte que ha tingut aquesta setmana l'esmentada onada de fred, que pot afectar les dades econòmiques del mes de febrer.

Per als analistes de Wells Fargo, la continuació de la recuperació alcista per Wall Street depèn, entre altres coses que s'aprovin els estímuls econòmics que impulsa l'Administració Biden. Per a aquests experts, el mercat ha descomptat "un estímul addicional del Congrés que ajudi a tancar la bretxa entre el moment actual i quan les vacunes s'hagin distribuït àmpliament".

A nivell empresarial, Uber ha perdut una batalla legal clau al Regne Unit, ja que la justícia britànica ha sentenciat que els seus conductors són treballadors de la companyia i no autònoms. Això afecta el seu model de negoci i es pot estendre a altres plataformes tecnològiques que també basen el seu creixement en la mateixa operativa.

D'altra banda, Pfizer ha assenyalat que la seva vacuna és eficaç al 85% amb una sola dosi, segons un estudi publicat a The Lancet per sanitaris israelians.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 2%, fins als 59,30 dòlars, després de les pujades dels últims dies. A més, l'euro s'aprecia un 0,43% i es canvia als 1,2140 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,30%; i el bitcoin puja un 1,2%, fins als 52.668 dòlars.

Últimas noticias