Guanys suaus en Wall Street: els resultats empresarials entren en escena

El primer a publicar els seus comptes ha estat JP Morgan, que ha superat les previsions

Per

Bolsamania | 13 abr, 2017

Actualitzat : 16:57

Guanys suaus en Wall Street, mentre els inversors encara centren la seva atenció a les paraules de Donald Trump sobre el dòlar i al mateix temps es preparen per al llarg cap de setmana, per les celebracions de Setmana Santa.

El president dels EUA va comentar que el dòlar estava "massa fort" enfront de la resta de divises i que la Xina no era un manipulador de divises, la qual cosa va provocar vendes en el 'bitllet verd'. L'euro cau un 0,2% en aquests moments, fins a 1,0624 dòlars.

D'altra banda, arriben els resultats de tres grans bancs americans, com Citigroup, JP Morgan Chase i Wells Fargo. Els comptes d'aquestes tres entitats seran sens dubte una de les grans referències de la jornada per a la renda variable nord-americana.

En el cas de JP Morgan, el banc dirigit per Jamie Dimon puja un 1% al Dow Jones, després de publicar unes xifres millors que les del primer trimestre de 2016 i que, a més, han superat les previsions dels analistes. Per la seva banda, Wells Fargo cau un 1% després de no convèncer al mercat amb les seves xifres trimestrals i Citigroup puja prop del 2%.

Per als experts de Link Securities, una temporada de resultats empresarials millor de l'esperat és l'únic catalitzador positiu que pot impulsar un nou ral·li a les borses mundials. "Si les xifres donades a conèixer per les cotitzades aconsegueixen les expectatives dels analistes o les superen i els gestors d'aquestes empreses es mostren optimistes amb l’esdeveniment dels seus negocis pel que resta d'exercici, és molt factible que els mercats de valors recuperin la tendència a l'alça, sempre amb el permís de les eleccions presidencials franceses", afirmen aquests experts.

Pel que fa a les tensions geopolítiques entre Rússia i els EUA per Síria i entre els EUA i Corea del Nord, Link Securities assenyala que la possibilitat d'un conflicte entre Rússia i els EUA és "molt limitada" i que "els últims moviments del Govern xinès fan pensar que la situació a la regió no anirà a més i acabarà normalitzant-se".

"Per tant", conclouen, "durant les properes setmanes haurien de ser els resultats empresarials i les expectatives de negoci de les cotitzades els que centrin l'atenció dels inversors".

A l'escenari econòmic, les dades d'atur setmanal han estat millors de l'esperat i falta per publicar-se la confiança del consumidor. Les peticions inicials de desocupació s'han mantingut en 234.000, enfront de la pujada esperada fins a 245.000. S’espera que la confiança del consumidor preliminar d'abril caigui lleugerament fins a 96,6 des de 96,9.

Finalment, en altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2%, fins a 53,22 dòlars, després que l'Agència Internacional de l'Energia (IEA) hagi comentat que el preu del cru està prop d'aconseguir el seu punt d'equilibri. A més, l'unça d'or puja un 0,9%, fins a 1.289 dòlars, i cotitza en màxims anuals. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,23%.

Últimas noticias