Compres moderades a Wall Street mentre Twitter es dispara

Els inversors, a l'espera dels resultats de les grans tecnològiques

Per

Bolsamania | 26 oct, 2017

Actualitzat : 15:46

Compres moderades a Wall Street, després de registrar aquest dimecres la seva major caiguda en set setmanes. No obstant això, les pèrdues per la Borsa de Nova York van ser de tan sols el 0,5%, cosa que indica la fortalesa de la renda variable nord-americana durant els últims temps.

Encara que precisament per aquesta elevada fortalesa i la reduïda volatilitat, el mercat està molt 'sobrevenut', cosa que fa més probable una correcció de curt termini per sanejar els últims guanys. Aquesta mateixa setmana, els experts de Morgan Stanley han assenyalat un "clímax comprador” divendres passat, que els ha portat a anticipar una correcció del 3% a curt termini.

Després del mal rebuda que van tenir ahir els comptes trimestrals de Boeing, la temporada de resultats continua aquest dijous amb Ford, Twitter i American Airlines. En el cas de Twitter, les seves accions es disparen més del 10% tot i reconèixer que ha 'inflat' el nombre d'usuaris des de 2014. Els inversors valoren que s'ha reduït a 21 milions de dòlars les pèrdues en durant el tercer trimestre.

Per la seva banda, Ford puja més de l'1% després de guanyar 5.193 milions de dòlars entre gener i setembre. Després del tancament del mercat, les grans tecnològiques com Amazon, Alphabet i Microsoft presentaran els seus comptes, que seran molt importants de cara a la jornada de divendres. Aquest dia, serà també el torn de les petrolieres Exxon Mobil i Chevron. Fins al moment, segons dades de FactSet, gairebé el 75% de les companyies de l'S&P 500 que han presentat resultats han superat les estimacions del consens.

Una altra gran tecnològica que també és protagonista és Apple, després que els analistes d'HSBC hagin iniciat la cobertura del valor amb un consell de 'compra' i un preu objectiu a 12 mesos de 193 dòlars per acció. A la pràctica, anticipen que el seu valor borsari tocarà el bilió de dòlars d'aquí a un any (actualment és de 808.000 milions de dòlars).

HSBC maneja previsions més positives que les del consens per a les vendes de l'iPhone X. "Estem per sobre del consens per 2018 per un mix de producte més ric en l'iPhone, l'Apple Watch i els Serveis, que augmentaran el preu mitjà de venda (Average Selling Price/ASP), els ingressos i els marges", afirmen. Els títols d'Apple anticipen pujades del 0,3%, fins a 157 dòlars.

DADES, BCE I ALTRES MERCATS

A l'actualitat econòmica, falten per publicar les dades setmanals d'atur. El consens espera un repunt de les peticions inicials de desocupació fins als 235.000 des de 222.000 (quan van tocar mínims dels últims 44 anys) i que les peticions contínues es mantinguin per sota d'1,9 milions.

Encara que les dades més importants de la setmana arribaran divendres, sobretot el PIB del primer trimestre i la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan. La previsió del consens apunta a un creixement del 2,5%, encara que aquesta estimació estarà condicionada per l'efecte dels huracans de setembre.

A més, els inversors es troben a l'espera de la roda de premsa de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE). El consens espera que el banquer central mostri l'estratègia per anar retirant els seus estímuls més extraordinaris. Fins al moment, el BCE dedica 60.000 milions d'euros al mes a la compra de deute públic i privat al mercat. La previsió és que s'allargui les compres, per mantenir-les durant bona part del 2018, però que retalli la quantitat, primer fins als 30.000 o 40.000 milions mensuals a partir de gener i després fins als 15.000 o 20.000 milions des de mitjans d'any.

Al mercat de divises, l'euro cotitza pla als 1,1813 dòlars. Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins a 52,25 dòlars, mentre el cru Brent cau un 0,05%, fins a 58,40 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or avança un 0,02%, fins als 1.279 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,42%.

"Al mercat de bons", assenyala Bankinter, s'ha produït durant els últims dies "un repunt generalitzat" de la rendibilitat "pel nerviosisme que generen entre els inversors la proximitat de la reunió del BCE, el soroll polític" (a Espanya) i "als EUA l'agitació al Senat per la reforma fiscal de Trump i l'elecció del pròxim president de la Fed".

Des del punt de vista d’anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', comenta que, tot i els màxims del Dow Jones de dimarts, "l'S&P 500 i el Nasdaq 100 no van acompanyar-lo", de manera que no descarta "la possibilitat que es pugui produir un petit correctiu/ajust de curt termini sobre la base de la petita ‘envolupant’ baixista que van dibuixar els dos índexs aquest dilluns".

Últimas noticias