Vendes moderades en Wall Street amb el petroli en màxims de 2015

Els tres principals índexs de la Borsa de Nova York apunten a caigudes moderades

Per

Bolsamania | 19 abr, 2018

Actualitzat : 15:44

Wall Street registra caigudes moderades mentre continuen els resultats empresarials i el petroli toca màxims de 2015. Els tres principals índexs de la Borsa de Nova York van tancar aquest dimecres amb signe mixt. El Dow Jones va ser l'únic que va tancar en vermell per la caiguda del 7,53% d'IBM després de publicar els seus comptes, que no van agradar al mercat.

Aquest dijous, la companyia cotitza plana a les negociacions prèvies a l'obertura de Wall Street. Aquest dijous ha presentat resultats Procter & Gamble, que han estat millor del que esperaven els analistes, ja que la companyia ha guanyat un dòlar per acció, mentre que s'esperava 0,98 dòlars per títol. D'altra banda, P&G ha ingressat 16.281 milions de dòlars.

D'altra banda, un dels protagonistes aquest dijous és el petroli, ja que es troba als màxims de 2015. El cru puja més d'un 0,5% durant el seu assalt als 74 dòlars i marca màxims des de juliol de 2015, en el cas del barril de Brent, de referència d'Europa. Els preus del cru s'estan veient afectats per la disminució d'inventaris nord-americans i la pressió de l'Aràbia Saudita, el principal exportador actualment, que està empenyent els preus perquè toquin fins i tot els 100 dòlars per barril.

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,63%, fins els 73,94 dòlars per barril (marca màxims des de juliol de 2015). Per la seva banda, el barril de West Texas puja un 0,53%, fins als 68,83 dòlars, a prop dels 68,91 dòlars per barril que va marcar al desembre de 2014.

En un altre ordre de coses, els inversors estan digerint el contingut del Llibre Beix de la Reserva Federal. El banc central nord-americà hi afirma que l'economia del país segueix expandint a un ritme "de modest a moderat" i plasma la preocupació que alguns sectors han mostrat pels aranzels entre els Estats Units i la Xina.

D'altra banda, Michael Hewson, analista cap de CMC Markets a Londres, crida l'atenció sobre la pujada en els preus dels metalls per la preocupació que altres productors podrien sumar-se a la llista de sancions dels Estats Units sobre companyies russes. "Els preus del níquel, de l'alumini, del coure i del platí van pujar amb força, mentre que els preus del petroli també van aconseguir màxims de tres anys enmig d'informes que indiquen que l'Aràbia Saudita no estaria descontenta amb els preus del cru als 100 dòlars de cara a dur a terme la sortida a borsa d’Aramco", indica aquest expert.

També seguiran atents les notícies polítiques, amb tensions creixents al Pròxim Orient després que els Estats Units, el Regne Unit i França duressin a terme atacs amb míssils contra el govern sirià el passat cap de setmana, en resposta a un presumpte atac químic.

Al mercat de divises, l'euro cau lleugerament un 0,06% en el seu canvi contra el dòlar i se situa als 1,2369 'bitllets verds'. D'altra banda, les borses europees cotitzen amb signe mixt, destaca que l'IBEX 35 està camí d'assaltar els 9.900 punts, encara que es revalora moderadament un 0,11%. No obstant això, el DAX 30 d'Alemanya cau un 0,08%.

Últimas noticias