Vendes destacades per a les borses asiàtiques després del 'sell off' de Wall Street

Les caigudes han superat l'1% en tots els mercats

Per

Bolsamania | 28 gen, 2021

Vendes destacades per a les borses asiàtiques després del sell off de Wall Street. Els inversors han recollit beneficis després de la caiguda de la borsa nord-americana des d'octubre. Les baixades han superat l'1% en tots els mercats i han estat superiors al 2% en algunes places com Hong Kong i la Xina.

La Fed va decidir per unanimitat mantenir els tipus d'interès al 0%/0,25% i el seu programa de compra d'actius en 120.000 milions de dòlars mensuals.

El banc central va assenyalar que "el ritme de recuperació de l'activitat econòmica i l'ocupació s'han moderat durant els últims mesos, amb la debilitat concentrada en els sectors més intensament afectats per la pandèmia".

Durant la roda de premsa del president de l'organisme, Jerome Powell, el banquer central va intentar tranquil·litzar els inversors, en comentar que "és prematur i molt aviat per parlar de retirar els estímuls".

No obstant això, la liquidació de posicions curtes per part d'alguns fons de cobertura, a causa de les fortíssimes pujades en alguns valors com GameStop o AMC, va deixar les seves paraules en un segon pla.

"S'està produint moltes vendes per aconseguir diners en efectiu i cobrir alguns d'aquests grans curts que estan sent picats", va explicar Ean O'Hara, president de Pacer ETF Distributors.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,5%, fins als 52,57 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,2104 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,01%.

Últimas noticias