Unicaja és el millor banc en borsa des del seu debut a finals de juny

El banc andalús acumula una pujada del 18% durant els seus tres mesos com a cotitzat

Per

Bolsamania | 29 set, 2017

Unicaja Banc va sortir a borsa en un moment delicat. La polèmica resolució de Banc Popular i el contagi sofert per Liberbank van complicar el salt al parquet de l'entitat andalusa, que es va produir a finals de juny. Tres mesos després, la sensació al voltant del valor és una altra... enmig d'unes travesses el situen en la pròxima consolidació del sector.

Unicaja es va estrenar el 30 de juny en 1,1 euros, a la part baixa d'una forquilla de preus que arribava fins als 1,4 euros. La incertesa del moment al voltant de la banca mitjana espanyola va pressionar-lo a la baixa sobre el preu definitiu. I bé que ho ha agraït el mercat, ja que celebra ara el seu primer trimestre en borsa amb una pujada acumulada del 18%, que el situa als 1,30 euros.

Cap altre banc s'acosta a aquest comportament, ni de lluny. Durant el mateix període, Santander puja un 0,9% i BBVA, un 0,7%, mentre que CaixaBank baixa un 1,9%; Bankinter, un 2%; Sabadell, un 3,3%; Bankia, un 6,5%; i Liberbank, un 12,5%.

A més, els analistes creuen que aquesta tendència hauria de continuar. El consens de mercat que recull FactSet atorga un preu objectiu d’1,49 euros a les accions del banc, un 14,6% per sobre del preu actual. A més, el 70% dels analistes aconsella comprar les seves accions, enfront del 20% que s'inclina per vendre-les.

CONSOLIDACIÓ A LA VISTA

Fonts del mercat exposen que el bon comportament del valor al parquet respon a dues claus. La primera, el preu al qual va debutar, rebaixat pels esdeveniments de juny, però atractiu quan aquests van passar. I la segona, la presència d'Unicaja a les travesses dels propers moviments corporatius al sector.

L'entitat presidida per Manuel Azuaga disposa de diferents 'encants' per a altres entitats. Els principals, de nou, són dos. D'una banda, que cotitza molt per sota del seu valor en llibres -en concret, a 0,6 vegades el seu valor comptable i, per tant la seva compra generaria un fons de comerç negatiu ('badwill') per al seu possible comprador. I el segon, la possibilitat d'emprendre ajustos que contribueixin a reduir els costos i generar eficiència i rendibilitat. A finals de juny, Unicaja comptava amb 1,250 oficines, 1.519 caixers i 7.304 empleats. En aquest moment, la rendibilitat sobre el capital (ROE) de l'entitat se situava al 5,6%, per sota d'un cost de capital que es mou al voltant del 10%.

Últimas noticias