Trump talla l'aixeta a Huawei fins que la Xina reprengui les compres agrícoles

Les empreses nord-americanes requeriran d'un permís especial

Per

Bolsamania | 09 ago, 2019

Trump li talla l'aixeta a Huawei. El president dels Estats Units es retracta en la seva decisió de tornar a permetre a les companyies del seu país fer negocis amb la fabricant xinesa. I tot, després que la Xina congeli les compres agrícoles als EUA.

Washington exigirà ara una llicència especial a les empreses nord-americanes que pretenguin fer negocis amb Huawei. El secretari de Comerç, Wilbur Ross, ha assegurat que ja han rebut més de 50 sol·licituds en referència a això.

Entre aquestes empreses tecnològiques destaquen Qualcomm i Broadcom, fabricants de xips i dues empreses amb especial interès en la guerra comercial i el seu esdevenir. Una altra d'elles és Intel. Totes elles tenen molt a perdre i poc a guanyar en aquest conflicte aranzelari.

I la Xina s'enroca en el seu veto als productes agrícoles dels EUA. Les empreses del gegant asiàtic van suspendre l'adquisició de productes agrícoles d'origen nord-americà, als quals les autoritats del gegant asiàtic no descarten imposar un nou aranzel, segons ha anunciat el Ministeri de Comerç de la Xina.

Des del Ministeri xinès, es va qualificar aquesta mesura anunciada la setmana passada i que entrarà en vigor el setembre de "greu violació" del qual s'ha pactat entre els líders de la Xina i els EUA durant la recent cimera del G-20.

Últimas noticias