Telefónica i Repsol, claus perquè l'Ibex aconsegueixi superar els 9.544 en tancament setmanal

Telefónica ha aconseguit un acord amb la signatura d'inversió KKR per la venda de fins al 40% de Telxius Telecom

Aquest dimarts Wall Street torna a cotitzar després del festiu de la jornada passada

Per

Bolsamania | 21 feb, 2017

Telefónica ha donat la volta després de començar la jornada amb lleugeres pujades després d'anunciar la venda de fins a un 40% de la seva filial Telxius a la signatura d'inversió KKR. Sense el suport de l'operadora, i amb tots els bancs liderant els descensos de l'Ibex (BBVA: -1,38%; Santander: -1,05%) l'índex espanyol augmenta les seves pèrdues i cotitza per sota dels 9.500 punts (9.478 punts. -0,50%).

La reacció de Repsol després de publicar els seus comptes, junt amb la de Telefónica, serà clau per determinar si l'Ibex és capaç de tancar la setmana per sobre dels 9.544

L'operadora ha anunciat, abans de l'obertura, que ha aconseguit un acord amb la signatura d'inversió KKR per a la venda de fins al 40% de Telxius Telecom, la seva companyia global d'infraestructures de telecomunicacions, per un import total d'1.275 milions d'euros, això són 12,75 euros per acció. L'operació suposa una valoració de Telxius de 3.678 milions d'euros (incloent-hi el deute), amb un preu de venda que se situa a la part baixa de la forqueta fixada per l'operadora (d'entre 12 i 15 euros) en el seu intent fallit de sortida a borsa fa uns mesos.

ArcelorMittal és l'únic valor de l'Ibex que cotitza amb alces superiors a l'1% en aquests moments mentre que la majoria cedeixen posicions. També cau Repsol (un 0,6%) que, al costat de Telefónica, publica resultats aquest dijous. La reacció que mostri en borsa després dels seus comptes, sumada a la què Telefónica registri després de les seves, serà, sens dubte, clau per determinar si l'Ibex és capaç de superar, per fi, en tancament setmanal, la resistència dels 9.544 punts.

Una vegada sobrepassat aquest nivell clau que encara no s'ha aconseguit deixar enrere en veles setmanals, l'Ibex tindrà el camí definitivament buidat cap als màxims de l'any als 9.623 punts.

I mentre el mercat espera els comptes d'ambdues companyies, aquest dimarts Wall Street torna a cotitzar després del festiu d'ahir (Dia del President) i després dels nous màxims històrics que va marcar el divendres passat. El president dels Estats Units, Donald Trump, continua amb la seva agenda imparable i, tal com va anunciar aquest cap de setmana, ja té un nou assessor de Seguretat Nacional. D'entre els quatre candidats a qui va entrevistar aquest diumenge a Florida ha escollit el general Herbert Raymond McMaster.

HSBC SACSEJA ELS MERCATS

Tot sembla indicar que els bancs tornaran a ser protagonistes de la sessió d'aquest dimarts. El sector cau un 1% en un dia en què HSBC ha publicat la caiguda d'un 62% en els seus beneficis anuals abans d'impostos, molt per sota de l'esperat pels analistes. El tercer banc del món per volum d'actius també ha publicat un desplom del 89,67% en el seu benefici net durant l'any 2016, que va ascendir als 1.299 milions de dòlars (1.227 milions d'euros). L'entitat es deixa un 6% a la borsa de Londres.

BHP Billiton també ha publicat les seves xifres del quart trimestre i ha recompensat els seus accionistes amb un dividend més alt de l'esperat, encara que els seus resultats també han estat pitjors del què s'esperava el consens de mercat.

Últimas noticias