Tancament mixt a Àsia: el Japó creix més del previst i la banca xinesa aplica estímuls

El Nikkei ha liderat les caigudes, mentre que el Shanghai Composite ha estat l'índex més alcista

Per

Bolsamania | 08 jun, 2023

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dijous, que han recuperat terreny a la part final de la jornada. El Nikkei japonès ha liderat les pèrdues després d'una dada de creixement al Japó millor del que s'esperava, mentre que el Shanghai Composite ha estat l'índex més alcista després que els bancs xinesos hagin aplicat mesures per estimular l'economia.

El PIB del Japó ha estat revisat a l'alça al primer trimestre fins al 2,7% des de l'anterior 1,6%, molt per sobre del que s'esperava. Aquesta dada posa en dubte la necessitat de més estímuls monetaris per part del Banc del Japó, cosa que ha provocat una recollida de beneficis a la borsa nipona, que ha marcat recentment màxims de 30 anys.

A la Xina, els sis bancs estatals més grans han retallat les taxes de dipòsit després de les darreres dades econòmiques publicades, que han mostrat una pèrdua d'impuls de la recuperació econòmica.

Per la seva banda, Wall Street va tancar amb signe mixt (Dow Jones: +0,27%; S&P 500:-0,38%; Nasdaq:-1,29%). El sector de la tecnologia va liderar les pèrdues després del seu impressionant ral·li alcista de les darreres setmanes.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,26% (72,34 dòlars) i el Brent cedeix un 0,22% (76,73 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,13% (1,0711 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,15% (1.961 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 3,788% i el bitcoin cau un 0,25% (26.425 dòlars).

Últimas noticias