Tancament mixt a Àsia: el ien cau al seu nivell més baix en 34 anys enfront del dòlar

La divisa japonesa retrocedeix i el Japó diu que actuarà si cal

Per

Bolsamania | 27 mar, 2024

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat amb signe mixt aquest dimecres, després de conèixer les dades de la inflació d'Austràlia i els beneficis industrials de la Xina, i també després de la sagnia del ien, que ha caigut al nivell més baix en 34 anys en l'encreuament amb el dòlar.

La divisa japonesa ha registrat la cota més feble des del 1990, cosa que ha elevat les expectatives d'una possible intervenció. En concret, el ien ha arribat a caure fins a 151,97, abans de registrar un lleu enfortiment enfront del dòlar. Des de fa dies preocupa la situació de la moneda nipona, fins al punt que el ministre japonès de Finances, Shunichi Suzuki, ja ha dit que el país "no descartarà cap mesura per respondre els moviments canviaris desordenats".

El mercat ja especula que si la cotització continua retrocedint, llavors el govern japonès podria reaccionar amb una intervenció directa, cosa que ja va passar el 2022.

També ha parlat el governador del Banc del Japó (BoJ), Kazuo Ueda, que ha dit que l'organisme estarà atent als moviments canviaris, i és que "es troben entre els factors que tenen un gran impacte a l'economia i els preus" .

Cal recordar que el banc central va posar fi la setmana passada a la política de tipus d'interès negatius després de vuit anys, i va abolir la política de control de la corba de rendiment.

Enmig d'aquesta situació, el Nikkei 225 del Japó ha repuntat un 0,9% per tancar els 40.762,73 punts, mentre que el Topix ha pujat un 0,66% fins als 2.799,28 punts.

A la Xina, el CSI 300 ha caigut un 1,16% i ha acabat als 3.502,79 punts, el nivell més baix en aproximadament un mes, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 1,44%. I això que els beneficis industrials combinats de la Xina al gener i al febrer van augmentar un 10,2% interanual, tot i que els beneficis industrials van caure un 2,3% en el conjunt del 2023.

Per la seva banda, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha acabat amb pujades del 0,51% fins als 7.819,60 punts, després de conèixer que la inflació va augmentar un 3,4% al febrer, mantenint-se així al nivell més baix en dos anys. Aquesta és la primera lectura de l'IPC que es coneix després que el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) digués que no podia “descartar nous augments dels tipus d'interès”.

Últimas noticias