Tancament mixt a Àsia, amb la por de més restriccions a la Xina molt present

L'expansió de la Covid-19 està obligant el govern xinès a retardar l'obertura

Per

Bolsamania | 22 nov, 2022

Tancament mixt a les borses d'Àsia, amb la por de més restriccions a la Xina molt present, ja que l'expansió de la Covid-19 està obligant el govern xinès a endarrerir les seves mesures per reobrir l'economia. El Nikkei japonès, l'ASX australià i el Shanghai Composite xinès han tancat amb guanys moderats, mentre que el Hang Seng de Hong Kong i el Kospi de Corea del Sud han cedit posicions, després del tancament baixista a Wall Street.

L'augment dels contagis a la Xina està provocant més restriccions a la mobilitat a molts territoris, cosa que pot tornar a tensionar la cadena global de subministrament durant les properes setmanes, just a l'inici de la temporada hivernal i nadalenca.

D'altra banda, els inversors han estat pendents del preu del petroli, que ha caigut amb força aquest dilluns davant la previsió de menor demanda per part de la Xina i els rumors sobre un possible augment de producció per part de l'Aràbia Saudita, que finalment han estat negats per el productor àrab, cosa que va permetre una recuperació posterior del cru.

D'altra banda, l'empresa sud-coreana LG ha anunciat la inversió de 3.000 milions de dòlars per construir una fàbrica de bateries als Estats Units.

En altres mercats, el petroli West Texas cotitza pla (79,73 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, puja un 0,2% (87,66 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,1% (1,0255 dòlars) i l'or puja un 0,17% (1.742 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,806% i el bitcoin cedeix un 0,5% (15.712 dòlars).

Últimas noticias