Tancament d'Àsia: fortes caigudes amb el mercat pendent de Samsung

El Nikkei japonès es deixa al voltant d'un 1%

Per

Bolsamania | 12 oct, 2016

Actualitzat : 12:49

Les borses asiàtiques han tancat amb to negatiu generalitzat, amb els inversors pendents de Samsung i en el plànol internacional de les actes de la Reserva Federal (Fed).

El Nikkei japonès i el Hang Seng d'Hong Kong es deixen entorn d'un 1%, el Xangai Composite xinès retrocedeix prop del mig punt percentual, el ASX d'Austràlia acaba amb lleus caigudes i el Kospi de Corea del Sud acaba en taules.

Els inversors segueixen molt pendents de Samsung, que ahir es va desplomar un 8% en demanar als usuaris a poder del Galaxy Note 7 que apaguin el smartphone i deixin d'usar-ho, i després va comunicar que deixarà de produir i vendre aquest mòbil de forma permanent. Avui acaba amb lleus caigudes després d'arribar a deixar-se més d'un 3,5%.

A més, a Àsia se segueix molt d'a prop a la Fed, que publica avui les actes de l'última reunió, celebrada el passat 21 de desembre, i que va suposar la major discrepància al banc central des de 2014. Qualsevol pista sobre el futur dels tipus adquirirà especial rellevància en la mesura en què afecti al tipus de canvi.

Últimas noticias