Signe mixt a Wall Street després d'unes decebedores dades d'ocupació

L'informe de la consultora ADP s'ha situat molt per sota del que s'esperava

Per

Bolsamania | 04 ago, 2021

Wall Street registra signe mixt després de conèixer les dades d'ocupació de la consultora ADP, que s'han situat molt per sota del que s'esperava. A més, és protagonista Janet Yellen, ja que la secretària del Tresor ha comentat que aprovar els plans econòmics de l'Administració Biden és fonamental per a la recuperació econòmica i per mantenir el poder econòmic dels EUA.

Sobre les dades d'ocupació, les xifres de la consultora ADP, bestreta de l'informe d'ocupació que es publicarà divendres, s'han situat molt per sota del previst.

El consens esperava la creació de 695.000 llocs de treball, però finalment la dada s'ha situat en 330.000, molt per sota també de la dada de juny (680.000).

Per la dada del PMI serveis del mes de juliol, ha arribat al 59,9 des del 64,6 de juny, però per sobre de les previsions que l'estimaven al 59,8, xifra que suposa una millora del 0,1. Des d'IHS Markit, els que realitzen aquest estudi, apunten que "l'últim repunt de l'activitat empresarial va ser notable en general, tot i que es va reduir a un mínim de cinc mesos". I expliquen que aquest alentiment es deu a "un augment més suau dels nous negocis".

Pel que fa a l'ISM serveis, la dada ha superat les previsions fins a situar-se al 64,1, des del 60,4 calculat pels experts i 4 punts per sobre de la xifra de fa un mes, quan s'arribava al 60,1. Tot això malgrat l'avanç de la variant delta de coronavirus en territori nord-americà, que està causant certa preocupació entre els inversors.

De tornada a les paraules de Yellen, la secretària del Tresor ha assenyalat que impulsar l'agenda econòmica de Biden és fonamental per garantir "la superioritat econòmica mundial" de la nació, amenaçada per l'ascens de la Xina.

"Ens hem acostumat que els EUA sigui la potència econòmica hegemònica del món. No estem destinats a romandre's així, però amb aquestes inversions, crec que ho farem. Tenim l'oportunitat ara de reparar els fonaments trencats de la nostra economia i, a més, de construir una mica més just i més fort que anteriorment", ha comentat la dirigent.

Les seves paraules arriben mentre el Congrés negocia aprovar un pla d'infraestructures valorat en 550.000 milions de dòlars. L'objectiu és aprovar-lo aquesta mateixa setmana, abans del recés de vacances a Washington.

A l'escena empresarial, les accions de General Motors cauen amb força després que el fabricant d'automòbils hagi incomplert els pronòstics del consens amb els seus resultats.

A més, les accions de la plataforma de trading Robinhood s'ha disparat a primera hora de la sessió, amb alces del 60%, després de disparar més del 20% aquest dimarts, quan van superar el seu preu de sortida a borsa (38 dòlars per acció). A aquesta hora cotitza amb fortes pujades per sobre del 35%.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 70,27 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,03% i es canvia a 1,1856 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.815 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,182%. Finalment, el bitcoin baixa un 1%, fins als 37.703 dòlars.

Últimas noticias